PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Mario Tennis: Ultra Smash

Lovande partytennis i tunn förpackning

Då och då dyker det upp spel som tänjer på gränser, tänker utanför lådan och utmanar konventioner. Mario Tennis: Ultra Smash är ett just sådant spel. Det ställer nämligen frågan hur lite innehåll ett spel egentligen kan ha – och ändå säljas till fullpris.

När det vankas sport i Svampriket kan det sluta lite hur som helst och med åren har vi sett allt från tidlösa klassiker till slapphänta vämjeligheter. Vid första anblick verkar Camelot ha träffat rätt med sitt nya Mario Tennis-spel till Wii U. Grafiken är välgjord och charmig och mekaniken – som bygger på att matcha rätt bonusfärg med rätt slag för att få lite extra fart på bollarna – är tillfredsställande.

MarioTennisUS_Gameplay

Tröttsamma svampar

Årets gimmick kommer i form av supersvampar som studsar in på någon av planhalvorna för att ge ”lite extra krydda” till spelet. Den som har turen att få en svamp växer i storlek, kan möta vilka bollar som helst och skjuta så hårt att motståndaren är chanslös. Det är kul i en match eller två, men sedan känns det bara tröttsamt. Framförallt får det spelet att kännas slumpartat på ett sätt som förtar nöjet med att tävla.

Som tur är kan man välja bort svamparna och köra lite hederlig tennis istället, men snart uppstår nästa problem. Spelet är nämligen så gott som innehållslöst.

Skrattretande fattigt

När vi för några år sedan recenserade Mario Tennis Open till Nintendo 3DS klagade vi på att det kändes långdraget att harva turneringar. Med Ultra Smash slår Camelot alla rekord när det kommer till att leverera minsta möjliga innehåll. Det närmsta vi kommer en turnering är Knockout-läget där alla fiender avverkas i tur och ordning, men annars är det match som gäller. När du har spelat din match kan du välja att spela en till eller stänga av.

Annons

Okej, det finns det ett minispel också och det går ut på att hålla igång bollen så länge som möjligt, men det är ju helt meningslöst när den datorstyrda motståndaren gör allt för att sabotera.

Mario-Tennis-bowser-jr

Bortkastad potential

Det som irriterar mest med Mario Tennis: Ultra Smash är att det står på en intressant och välgjord grund, och att det någonstans långt där inne finns ett frö till vad som skulle kunna bli en riktig partyklassiker. Vår gissning är att man har varit så angelägen att få ut spelet till julhandeln att man har fått stryka några av sina bästa idéer.

Henrik Blomgren

Betyg 2

Vi diggar

Vi dissar

Utvecklare:
Format: Wii U
Genre: Partytennis
Antal spelare: 1–4

Info
  • Genre Sport, Party
  • Format Wii U
  • Antal spelare 4
  • Utvecklare Camelot
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Mario Tennis: Ultra Smash

Då och då dyker det upp spel som tänjer på gränser, tänker utanför lådan och utmanar konventioner. Mario Tennis: Ultra Smash är ett just sådant spel. Det ställer nämligen frågan hur lite innehåll ett spel egentligen kan ha – och ändå säljas till fullpris.


2
Vi diggar
  • Skön presentation
  • Partykänslan
Vi dissar
  • Nästan inget innehåll
  • Orättvist
  • Svamparna…
Visa kommentarer / Kommentera nu
Mario Tennis: Ultra Smash - Lovande partytennis i tunn förpackning
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17