PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Mario & Sonic at the Sochi 2014 Winter Olympics

En fläck i resumén

De forna ärkerivalerna Nintendo och Sega bjuder in oss till spektakulära tävlingar i de olympiska spelen i Sochi.

Mario och Sonic har en historia bakom sig som bittra rivaler, där Mario är den självklara vinnaren. Därför känns det på något sätt ironiskt att Sega står för kalaset i ett att de värsta spel som Mario medverkat i. Låt mig förklara.

Mario-&-Sonic_sochi_skiing-

Fantasifullt och färggrant
De grundläggande förutsättningarna för Mario & Sonic at the Sochi 2014 Winter Olympics är så goda som man kan önska. Det finns totalt tjugofyra grenar att välja mellan varav sexton är tagna direkt ur de olympiska spelen. De övriga åtta är, på klassiskt Mariomanér, ett fantasifullt potpurri av påhittade grenar. Majoriteten av dem tillåter fyra spelare eller fler, vilket ger utrymme för hela familjen att tävla mot varandra. Grafiken är lekfull och vacker och musiken består av remixer av gamla klassiker från de båda spelserierna. Om man är intresserad så finns det även ett hyggligt bra, men något begränsat, onlineläge.

Läs även: Mario Tennis Open – Välbalanserad tennis i Svampriket

Mario-&-Sonic_Sochi_curling

Motarbetande kontroller
Om det inte var för de infernaliskt motarbetande rörelsekänsliga kontrollerna så skulle det vara ett riktigt roligt partyspel. De är så dåliga att det förtar hela idén att tävla mot varandra och svårighetsgraden är alldeles för hög, vilket leder till att du nästan alltid kommer sist i tävlingarna. Jag har inget emot utmaningar i spel så länge jag har en rättvis chans. Jag blir däremot provocerad av att misslyckas för att kontrollen inte uppfattade mina kommandon. Förvånade nog så utnyttjar nästan inga grenar den extra skärmen i kontrollen till Wii U, vilket genren är perfekt lämpad för.

Annons
Mario-&-Sonic_Sochi_skidskytte

Mario and Sonic at the Sachi 2014 Winter Olympics skulle räddas om Nintendo och Sega släppte en uppdatering med nya kontroller. Men det känns ganska osannolikt, då detta är det fjärde spelet i serien. Jag gissar att det kommer ett nytt, lika dåligt lagom till nästa olympiska spel.

Läs även: Sonic: Lost World – En igelkott på villovägar

Mario & Sonic at the Sochi 2014 Winter Olympics

De forna ärkerivalerna Nintendo och Sega bjuder in oss till spektakulära tävlingar i de olympiska spelen i Sochi.


2
Vi diggar
  • Mysig grafik
  • Roliga grenar
Vi dissar
  • Kass kontroll
  • Ojämn svårighetsgrad
Visa kommentarer / Kommentera nu
Mario & Sonic at the Sochi 2014 Winter Olympics - En fläck i resumén
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17