PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Recension: Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games

Hade kunnat vara så mycket mer

I augusti drar de olympiska sommarspelen igång i Rio. Om du hoppas på att Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic ska hålla dig upptagen fram till dess kommer du att bli besviken.

Inget OS utan en lättsam sportkavalkad med Mario, Sonic och deras vänner. Den 23 juni släpps spelet till Wii U, men redan nu går det att sporta loss på den handhållna 3DS-enheten.

I vanlig ordning bjuds det på flera olika spellägen. Här finns Quick Play där du kan välja fritt mellan ett antal grenar, Road to Rio där du kan bygga upp en karaktär och träna inför de olympiska spelen, Versus Mode som låter dig tävla mot kompisar och Pocket Marathon som använder stegräknaren för uppmuntra dig till att gå 4,2 mil. Men viktigast är såklart själva sporterna.

Mario-&-Sonic-at-the-Rio-2016-Olympic-Games_rugby

Mer än bara knapphamrande

Ända sedan 80-talsklassikern Track & Field har blotta åsynen av digitala 100-metersbanor fått våra tummar att ömma. Visst har även Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games sin beskärda del av trycka-snabbt-på-knappen-moment, men de 14 grenarna bjuder faktiskt på en hel del av variation. Ibland ska du gnugga på skärmen med pennan, andra gången ska du trycka i takt eller manövrera fordon. Det finns också mer avancerade grenar som fotboll och golf.

Att det dessutom finns två versioner av varje gren – den vanliga OS-versionen och den utflippade Mario och Sonic-versionen med power ups och nesliga orättvisor – borde innebära att det finns innehåll att det räcker och blir över, men bristen på djup är påtaglig och efter bara några timmar har vi sett och gjort allt.

Annons
Mario-&-Sonic-at-the-Rio-2016-Olympic-Games_fotboll

Inget onlineläge

Som tur är går det att spela mot andra 3DS-ägare, vilket förlänger nöjet avsevärt. Eftersom spelet stöder spelet Download Play kan en spelkassett underhålla upp till fyra spelare, men tyvärr saknas det möjlighet att möta andra spelare över nätet, vilket är en missad möjlighet.

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games till Nintendo 3DS är inget dåligt spel, men som så ofta med Nintendos partibetonade sportspel har man gjort ytterst lite för att spelet ska passera godkänt-nivån. Om de bara hade ansträngt sig en gnutta hade vi fått ett mycket bättre spel.

Info
 • Genre Sport
 • Format 3DS
 • Antal spelare 4
 • Utvecklare Sega Sports R&D
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Recension: Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games

I augusti drar de olympiska sommarspelen igång i Rio. Om du hoppas på att Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic ska hålla dig upptagen fram till dess kommer du att bli besviken.


2
Vi diggar
 • Kul tillsammans med vänner
 • Många grenar
 • Enstaka ljusglimtar
Vi dissar
 • Inget onlineläge
 • Saknar djup
 • Varierande kvalitet
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games - Hade kunnat vara så mycket mer
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17