PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Mario Party: Island Tour

Småtrevligt party i fickformat

På de stationära konsolerna har Mario Party-spelen väckt vår tävlingsinstinkt sedan slutet av 90-talet. Nu tar serien steget till Nintendo 3DS.

På stationära konsoler är det bara att bänka sig i soffan och plocka upp kontrollerna, men på Nintendo 3DS är det inte lika lätt att styra upp partyt. Att hitta tre Nintendo 3DS-ägare är förmodligen det största hindret, men som tur är behöver alla inte äga spelet. Med hjälp av Nintendos tjänst Download Play kan de andra spelarna haka på så länge de befinner sig i närheten.

Mario-Party-Island-Tour-board

Mer tur än skicklighet
I vanlig Mario Party-ordning handlar det om en hiskelig massa minispel med en övergripande brädspelsvärld – komplett med slumpartade tärningsslag och nesliga orättvisor.

De nya spelbrädena skiljer sig åt med olika regler och olika mål. Något bräde kräver mer skicklighet medan något annat innehåller fler minispel, men symptomatiskt för serien är att det mesta handlar om tur och att spelet gärna motarbetar den som ligger i täten.

Annons

Minispelen är för övrigt spelets starkaste kort. De är runt 70 stycken och i vanlig ordning pendlar kvaliteten från fullständigt intetsägande till briljant. Det är kul att de använder sig av konsolens alla funktioner, men samtidigt känns det som om ribban för minispel har höjts i och med smarttelefonernas intåg.

Mario-Party-Island-Tour-island

Roligast i gott sällskap
Mario Party: Island Tour är ett sällskapsspel i ordets rätta bemärkelse och på egen hand är det inte särskilt givande. I partyläget får ensamspelaren snällt sitta och titta på när de datorstyrda motspelarna gör sina drag, och det är lika tråkigt som det låter. Kampanjläget Bowser’s Tower bjuder på en stunds underhållning, men i det stora hela är det samma minispel i ny förpackning. Vi hade hellre sett ett onlineläge.

Det trettonde Mario Party-spelet i ordningen bjuder i stora drag på mer av samma, det vill säga obalanserad och flamsig förströelse för flera spelare. Det bärbara formatet känns knappast som klippt och skuret för genren – men när förutsättningarna är de rätta passerar det som ett välgjort och kul sällskapsspel.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Mario Party: Island Tour

På de stationära konsolerna har Mario Party-spelen väckt vår tävlingsinstinkt sedan slutet av 90-talet. Nu tar serien steget till Nintendo 3DS.


3
Vi diggar
  • Kul för flera spelare
  • Download Play
  • Många minispel
Vi dissar
  • Obalanserat
  • Inget onlineläge
  • Trist för en spelare
Visa kommentarer / Kommentera nu
Mario Party: Island Tour - Småtrevligt party i fickformat
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17