PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Massivt!

MAG: Massive Action Game

Sitter du och dina 255 polare sysslolösa en fredagskväll? Dra med dem ut på slagfältet!

Det har gått en månad sedan jag förpassade det till nedersta byrålådan, men Modern Warfare-beroendet gör sig fortfarande påmint. Inte undra på att hjärtat slår några extra slag när MAG dimper ner i brevlådan. Kriget är ett annat, men fasorna de samma: online, multiplayer och rankingsystem – nattsömnens värsta fiender förenade i en oemotståndlig treenighet.

Uppenbara influenser
Bokstäverna i spelets titel står för ”Massive Action Game” och visst är det massivt. Det är tydligt varifrån Zipper Interactive har fått sin inspiration och det är ännu tydligare vilken frågeställning som ligger till grund för deras tilltag: Tänk om man hade kunnat vara 256 spelare i Modern Warfares onlinematcher, hur skulle det se ut?

Det första som slår mig är att det ser ganska fult ut. Spelet, som faktiskt saknar enspelarkampanj helt och hållet, är ämnat för hundratals spelare och då är det ganska förståeligt att de grafiska effekterna har fått stryka på foten. Banorna är riktigt stora och funktionella, men saknar den grafiska udd vi vant oss vid.

Det första jag gör är att välja vilken armé jag vill tillhöra. De olika grupperingarna har lite olika vapenuppsättningar, men eftersom jag inte har någon förhandsinformation är det bara att chansa på det gäng som ser fräckast ut.

Annons

Ett slagfält i kaos
Ute på slagfältet är det naturligtvis rörigt så att det förslår, åtminstone under de första 10 timmarna. Flera gånger i historien har vi fått se exempel på hur människor slutar ta ansvar när de är skyddade av gruppens anonymitet och det är precis det som händer i MAG. Alla lever rövare! Samtidigt är vi alla måna om att knipa erfarenhetspoäng, så räkna med trängsel i de buskar som lämpar sig bäst för lukrativt campande. Erfarenhetspoängen använder man som vanligt åt att låsa upp nya vapen, spellägen och färdigheter.

Som FPS är det inte särskilt njutbart att spela MAG. Kontrollen är styltig, fordonsfysiken frustrerande och medspelarna flamsiga. Samtidigt blir spelet mer givande ju mer tid man investerar. När man kommer upp i rank får man möjligheten att inta en strategisk position och det är då spelet kommer till sin fulla rätt. MAG:s framtid hänger helt och hållet på spelarna.

MAG har potential att bli hardcorespelarnas tidlösa favorit – men det kan lika gärna vara bortglömt imorgon.

Massivt!

Sitter du och dina 255 polare sysslolösa en fredagskväll? Dra med dem ut på slagfältet!


3
Vi diggar
  • Kul idé
  • stundtals storslaget
Vi dissar
  • Fult och flamsigt
  • brant inlärningskurva.
Visa kommentarer / Kommentera nu
Massivt! - MAG: Massive Action Game
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17