PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Luigi’s Mansion 2

Kung Luigi!

Efter tolv års frånvaro så är det dags att spänna på sig dammsugaren och besöka det knarriga gamla spökhuset på kullen. Lyckligtvis så är det mesta sig likt.

Jag älskar Luigi. Han är Nintendos svar på Woody Allen. Jag kan verkligen se Luigi framför mig, neurotisk och stammande på psykologbesök hos Toad, bekymrad över att inte kunna leva upp till sin heroiska bror.

Luigi’s-Mansion_2

Det förra Luigi’s Mansion-spelet var lanseringstitel till Nintendo Gamecube när den dök upp 2001. Det fick ett ganska svalt mottagande, eftersom alla egentligen vill se en uppföljare till Mario 64. Med tiden så har Luigi’s Mansion fått återupprättelse som ett av Gamecubes mest unika spel.

Luigi’s-Mansion_1

Ladda dammsugaren!
I Luigi’s Mansion 2 återvänder Luigi till spöklandet Evershade för att återställa den splittrade månen Dark Moon. Månen har i vanliga fall en lugnande effekt på spökena som gör dem blir vänliga, men utan den blir de illasinnade och Luigi måste samla in dem med sin dammsugare Poltergust 5000. Med lite hjälp av Professor E. Gadd (nej, han sjunger tyvärr inte soulmusik i falsett) kan Luigi uppgradera och anpassa sin utrustning för att ta sig runt i de fem olika spökhusen för att hitta månens alla delar.

Luigi’s-Mansion_3

Mysigt och charmigt
Stämningen är sådär mysig och charmig som bara Nintendo förmår att skapa. Animationerna håller världsklass och lyfter Luigis minspel och nervösa kroppsspråk på ett underbart sätt. Andra detaljer, som att Luigi ibland börjar nynna lite darrande, är bedårande.

Annons

Jag saknar många gånger en andra styrspak eftersom mycket utforskande går ut på att lysa runt med ficklampan på väggar och tak. Sedan blir det även lite enformigt att fånga ett par hundra spöken på samma sätt. Det handlar sällan om precision, utan snarare om uthållighet, och då tröttnar jag lite. Men det dröjer sällan länge innan återbesöket. Hoppas att det inte dröjer tolv år till nästa del.

Luigi’s Mansion 2

Efter tolv års frånvaro så är det dags att spänna på sig dammsugaren och besöka det knarriga gamla spökhuset på kullen. Lyckligtvis så är det mesta sig likt.


4
Vi diggar
  • Stämningen och animationerna
Vi dissar
  • Lite enformigt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Luigi’s Mansion 2 - Kung Luigi!
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17