PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Lego City Undercover: The Chase Begins

Mindre på alla sätt och vis

I jämförelse med sitt storasyskon på Wii U är Lego City Undercover: The Chase Begins mindre på alla sätt och vis.

När vi recenserade Lego City Undercover för en tid sedan slogs vi av hur väl spelet lyckades tilltala såväl barn som vuxna Väl medvetna om hur sällan hela familjen sitter bänkad framför en bärbar konsol har TT Games med Ninteondo 3DS-varianten skurit ner på de åldersöverskridande inslagen och skapat ett betydligt simplare spel.

legocity_1

Sorgligt humorbefriat
I Lego City Undercover: The Chase Begins får vi möta Chase McCain innan händelserna i Wii U-titeln. Staden är den samma och det fria sandlådeupplägget är sig likt, men utan den detaljrikedom som genomsyrade Wii U-versionen känns spelet betydligt tristare. Förmodligen är det de tekniska begränsningarna som spökar, men när gatorna ekar tomma tänker jag snarare på Silent Hill än Grand Theft Auto 4.

legocity_2

Det finns inte särskilt mycket att göra i staden mer än att ta sig an uppdragen. Tyvärr bjuder de inte på någon som helst variation, och det blir inte bättre av att man har plockat bort de plattformsbanor som ofta stod för miljöombytena i Wii U-titeln.

Om du hör till skaran som spelar Lego-spelen för den underfundiga humorn och de populärkulturella referenserna behöver du inte göra dig besvär. Mellansekvenserna som förgyllde det förra spelet är som bortblåsta och de dråpliga röstskådespelarna har ersatts av textrutor.

Annons
legocity_3

Snäll inlärningskurva
Lego City Undercover: The Chase Begins är med andra ord inte alls lika välgjort, roligt och charmigt som sin fullvuxna motsvarighet, men som en barnvänlig Nintendo 3DS-titel betraktat är det åtminstone godkänt. Kontrollen fungerar som den ska, musiken är genretroget snutfunkig och legovärlden ser stundtals ganska trevlig ut. Den obefintliga svårighetsgraden gör det exceptionellt barnvänligt och det pedagogiska upplägget bidrar till en snäll inlärningskurva.

Lego är trots allt kul, även om det saknas några klossar.

Lego City Undercover: The Chase Begins

I jämförelse med sitt storasyskon på Wii U är Lego City Undercover: The Chase Begins mindre på alla sätt och vis.


3
Vi diggar
  • Lättkontrollerat
  • Barnvänligt
Vi dissar
  • Humorlöst
  • Ödsligt
  • Enformigt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Lego City Undercover: The Chase Begins - Mindre på alla sätt och vis
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17