PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Det psykiskt tvivelaktiga radarparet är tillbaka

Kane & Lynch II: Dog Days

Kane & Lynch II: Dog DaysKane och Lynch återförenas i en välskriven actionhistoria som gör sitt bästa att fixa till föregångarens misstag.

Skitiga skottlossningar på Shanghais bakgator

I en våning högt upp i ett hus någonstans i Shanghai står en trött man i urtvättat linne och kalsonger och blickar långsamt ut över den neondränkta stadens nattljus. Han har dålig hållning och hårfästet har sedan flera år krypit bakåt på hans skalle. Han skruvar lite ängsligt på en medicinburk, kan inte sova, hans gamla vän Kane kommer in med planet i morgon.

En flimrig kamera visar upp en våt bakgata som få människor besöker frivilligt om natten. Ljuset från en närliggande nudelbutik bränner ut ljuset i kamerabilden och skärpan har ibland svårt att hänga med skiftet mellan mörkt och ljust. Två medelålders män är på väg in i gränden för att träffa en kund. I deras yrke är hembesök sällan av gemytlig karaktär, så de förbereder sig med att göra varsin mindre pistol tillgänglig. Under tiden pratar de om vardagliga saker, som flickvänner och framtida investeringar. När de öppnar dörren skjuter mannen de ska besöka mot dem i panik och skriker något obegripligt samtidigt som han håller fast en ung flicka som sköld . Av en olyckshändelse blir flickan skjuten i bröstet, medan den panikslagne mannen flyr ut i den fuktiga natten. Kane och Lynch har ingen aning om vilka konsekvenser deras handlingar ska komma att få.

Fortfarande oslipad teknik

Den danska studion Io Interactive är mästerliga i karaktärsbyggande och suggestiva stämningar och det är tydligt att de egentligen är mer intresserade av att bygga trovärdiga berättelser, snarare än att bygga tekniska hantverk. När Kane & Lynch: Dead Men släpptes 2007 var det ett välskrivet manus med alldeles för många tekniska missar. Succén uteblev. Med det i bakgrunden är det lite förvånande att SquareEnix tillåtit dem att göra en uppföljare. Jag är glad att de fick det förtroendet för Dog Days är unik i sin mänskliga närvaro och ett nödvändigt avbrott mot spelvärdens annars så tröttsamt stereotypa karaktärer.

Köp på

Det psykiskt tvivelaktiga radarparet är tillbaka

Kane & Lynch II: Dog DaysKane och Lynch återförenas i en välskriven actionhistoria som gör sitt bästa att fixa till föregångarens misstag.


4
Vi diggar
  • Suggestiv atmosvär Välgjort manus
Vi dissar
  • Högst ordinär i teknik och grafik
Visa kommentarer / Kommentera nu
Det psykiskt tvivelaktiga radarparet är tillbaka - Kane & Lynch II: Dog Days
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17