PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Just Cause 3

Större, bättre, snyggare

Fart, explosioner och gränslös frihet! När Avalanche följer upp utmärkta Just Cause 2 skruvar de upp det mesta till max, men räcker det?

Sedan mitt första besök i Panaus soliga övärld har mina återbesök i Just Cause 2 varit otaliga. Jag har naturligtvis glömt var jag lämnade berättelsen för några år sedan, och jag har ingen aning om vad jag ”ska” göra härnäst. Men det spelar ingen roll. Det jag vill åt är världen, vyerna, fordonen och de oändliga möjligheterna.

justcause3_Reel_in1

Mer av allt

Just Cause 3 är inget jättekliv framåt. Redan förra gången uttryckte vi en längtan efter ett ordentligt flerspelarläge, men den biten har man återigen lämnat till moddarna. Vad vi däremot får är en grafisk uppgradering som gör det omöjligt att återvända till tidigare delar.

Nya leksaker – nya möjligheter

Den här gången är det en medelhavsinspirerad övärld som målas upp och i vanlig ordning handlar det om att rädda ett antal provinser från en ondskefull diktator.

Rico Rodriguez är tillbaka och hans änterhake likaså. Den senare har fått en rejäl uppgradering som gör att du kan sätta ihop flera föremål än tidigare – och att du kan dra ihop dem med en explosiv kraft (du kan till exempel snöra ihop en klase med solbadande turister och skicka dem rakt in i en tegelvägg). Rico har också fått en supersnabb vingdräkt som komplement till den träliga fallskärmen.

Annons

Att glidflyga, undersöka de olika miljöerna, bestiga spelets högsta berg (vilken utsikt!) och hitta på bus längs vägen är en magnifik upplevelse. Att följa spelets uppdragsstuktur och rädda hundratals likartade byar från förtryck är inte fullt lika kul. Variationen är inte den bästa och att gå (eller varför inte flyga?) in i en ny militärbas med en checklista på vad som ska sprängas blir snabbt tradigt.

justcause3Chute_vista1

Oslipad action

Som tredjepersonsskjutare betraktad lämnar Just Cause 3 en del att önska. Känslan av välpolerad och precis action infinner sig aldrig. För att hantera problemet och göra spelet lite mindre frustrerande har Avalanche gjort Rico extremt stryktålig, så att man utan problem kan göra fel några gånger och ta emot en hel del kulor innan man behöver göra om ett moment. Det känns lite som en nödlösning och en tajtare spelmekanik hade definitivt varit att föredra.

Med tanke på vilken fantastik värld Avalanche har skapat är det kanske inte rimligt att kräva allt allting ska vara perfekt. Men om de hade lagt lite krut på att förbättra föregångarens brister istället för att förstärka det som var bra hade vi fått ett betydligt bättre spel.

Info
  • Genre Action
  • Format PS4, Xbox One, PC
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Avalanche Studios
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Just Cause 3

Fart, explosioner och gränslös frihet! När Avalanche följer upp utmärkta Just Cause 2 skruvar de upp det mesta till max, men räcker det?


3
Vi diggar
  • Fantastisk värld
  • Friheten
Vi dissar
  • Repetitiva uppdrag
  • Mediokert skjutande
  • Ingen co-op
Visa kommentarer / Kommentera nu
Just Cause 3 - Större, bättre, snyggare
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17