PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Recension: Hyrule Warriors Legends

Ett fältslag i fickformat

2014 års märkligaste korsbefruktning gör sig inte särskilt bra i det lilla formatet. Men det finns ljusglimtar som får 3DS-versionen av Hyrule Warriors att lyfta.

När vi för en tid sedan recenserade Hyrule Warriors till Wii U landade vi i att det var ett småkul men ganska enformigt sidospår. Även om karaktärerna kom från Nintendos hyllade spelserie låg tonvikten på den betydligt mer nischade Dynasty Warriors-serien med stora fältslag, horder av fiender och hjärndött knapphamrande.

Den som suktar efter Zelda-spelens patenterade mix av utforskande, problemlösning och äventyr får med andra ord vänta på det kommande Zelda-spelet till Wii U, som vi för övrigt vet lika lite om idag som när den förra recensionen skrevs i slutet av 2014.

Hyrule-Warriors-Legends_link

En tekniskt nedgradering

Att konvertera ett stort och rörigt spel som Hyrule Warriors till det lilla formatet är dömt att misslyckas, och mycket riktigt är Hyrule Warriors Legends inte alls lika snyggt och följsamt som sitt fullvuxna syskon. Spelet är faktiskt riktigt fult och det blir inte bättre av att skärmuppdateringen sjunker när fienderna väller in.

Enligt uppgift ska spelet flyta bättre på Nintendos uppdaterade 3DS med prefixet ”New”, och med tanke på hur dåligt spelet rullar på vår traditionella 3DS låter skulle vi bli förvånade om så inte var fallet. Ett nästan större problem med den gamla konsolen är att den saknar en högra spak för att styra kameran. Att i stridens hetta behöva avbryta allt vad kontroll heter och flytta vänster tumme till styrkorset känns som en nödlösning.

Annons
hyrule-warriors-legends-attack

Välbehövda förbättringar

I och med att spelet handlar om att följa vad som händer på kartan och snabbt ta sig mellan uppdrag av typen ”eskortera bomben”, ”ta tillbaka det östra territoriet” och ”rädda dina kompisar” borde den undre skärmens karta vara ett trevligt inslag. Men tyvärr är den både för liten och för rörig för att fungera tillfredsställande. En nyhet som däremot lyfter spelet är möjligheten att växla mellan karaktärer med en knapptryckning, vilket är behändigt om snabbt man behöver ta sig till en annan del av kartan.

Annars är det inte så mycket nytt under Hyrules sol som vi hade hoppats på. Visst är det kul att få spela som den nya karaktären Linkle (jepp, det är en kvinnlig Link) och uppleva den tecknade världen från Wind Waker i ett kort äventyr, men i övrigt är det samma spel en gång till.

Sämre på vissa sätt, bättre på andra.

Info
 • Genre Action
 • Format 3DS
 • Utvecklare Omega Force, Team Ninja
 • Åldergräns Från 3 år
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Recension: Hyrule Warriors Legends

2014 års märkligaste korsbefruktning gör sig inte särskilt bra i det lilla formatet. Men det finns ljusglimtar som får 3DS-versionen av Hyrule Warriors att lyfta.


3
Vi diggar
 • Lagom hjärndött
 • Stryker fansen medhårs
 • Nya karaktärer
Vi dissar
 • Tekniskt undermåligt
 • Enformigt
 • Kontrollproblem
 • Få nyheter
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Hyrule Warriors Legends - Ett fältslag i fickformat
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17