PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Hur man sätter upp en mediaserver för Playstation 3

En kort guide för dig med pc

PlayStation 3 är en otroligt bra mediaspelare. Till att börja med spelar den Blueray-skivor vilket är bra med tanke på att Sony har vunnit kampen om det framtida filmformatet. Hur viktigt det kommer blir får vi se under de kommande åren. Dessutom spelar du (med senaste Firmware-uppdateringen) upp de flesta format av filmer och musik inklusive VOB (DVD), DivX, MP3.

PS3 har begränsat lagringsutrymme

Nu är det dock så att hårddisken i PS3 har begränsad storlek och tillåter en maximal filstorlek på 4 gigabyte då den bara klarar av FAT32-formateringen. Man kan dock byta ut disken eller använda en extern hårddisk med usb-sladd, men 4 gigabyte-begränsningen kvarstår dock. Samtidigt behöver man kanske inte ha hela sitt mediabibliotek på PS3:an. Då blir det relevant att sätta upp en mediaserver på sin reguljära dator som sedan helt enkelt fungerar som en lagringsplats för media som man sedan spelar upp genom sin Playstation 3. Så, hur gör man då?

TVersity är gratis och lättanvänt

Själv har jag testat ett par olika sätt och jag kommer nu förklara det enklaste sättet som jag fick att fungera direkt. Till att börjar med rekommenderar jag ett freeware-program som heter TVersity. Följ länken och ladda ned programmet här. Installationen tar sedan inte mera än två minuter.

TVersity

TVersity är en mediaserver som funkar direkt från det ögonblick man installerat programmet. Inga ändringar behövs i inställningar, det räcker med att trycka på ”Start Sharing” efter att man har lagt till mappar och filer som ska delas ut. Lägga till mappar och filer görs enkelt genom ett drag and drop-system där man drar över allt som ska delas ut från Windows Explorer.

Annons

Det finns flera alternativ

Alternativt finns det också en ”browse”-funktion i TVersity där man kan navigera till sin media-databas. Jag vill här bara nämna att det finns andra mediaserver-program som Windows Media 11 och Nero Home, men för mig kändes TVersity enklast att hantera.

Klart – nu kommer du åt alla dina filer på datorn

Nu borde servern vara igång och allt som återstår är att gå till PS3:an och leta efter Media Servers. Den borde hitta TVersity. Väljer man den så finns alla filer som man har delat ut tillgängliga. Det var inte så i början, men idag delar PS3 nästan alla format, transcoding borde alltså nästan aldrig vara nödvändig. På Youtube finns det ett antal tutorials om hur man gör med TVersity och PS3.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Hur man sätter upp en mediaserver för Playstation 3 - En kort guide för dig med pc Spel, Feature
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17