PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Halo: Spartan Assault

Lever inte upp till sitt namn

Att varje ny Xbox lanseras tillsammans med en ny rymdskjutare i Halo-serien har blivit en kär tradition, men den här gången är det svårt att inte bli besviken.

Nej, Halo: Spartan Assault är inget nytt spel i den mäktiga rymdsagan om Master Chief. Istället är det ett anspråkslöst stickspår för den som inte kan få nog av ringvärlden och dess mytologi eller helt enkelt bara vill panga lite. Redan förra sommaren släpptes spelet till Windows Phone och pc, och nu är det krysslådornas tur.

Halo-Spartan-Assault-destroy_the_power_core

Halo: Spartan Assault är en tvåspaksskjutare med allt vad det innebär. Den vänstra spaken styr hjälten och den högra bestämmer åt vilket håll gevärsmynningen ska peka. Med andra ord kan du springa åt ett håll och skjuta åt ett annat, vilket kommer väl till pass när fienderna är i numerärt överläge.

Övergången till det arkadbetonade fågelperspektivet känns förvånansvärt naturlig. De ikoniska puffrorna fungerar som de ska och den lekfulla färgpaletten känns som gjord för genren. Dessvärre känns de korta uppdragen ganska oinspirerade, och för den ensamma spelaren blir det snabbt enformigt. Försvara basen! Skydda konvojen! Överlev i två minuter! Som tack får du erfarenhetspoäng att spendera på uppgraderingar inför nästa runda.

Halo-Spartan-Assault-floodattack

När vi spelar i co-op över nätet är ljusglimtarna något fler, men om det inte hade varit för det där Halo-prefixet hade vi knappast brytt oss.

Annons

Läs även: Halo 4 – Början på en ny era

Halo: Spartan Assault

Att varje ny Xbox lanseras tillsammans med en ny rymdskjutare i Halo-serien har blivit en kär tradition, men den här gången är det svårt att inte bli besviken.


2
Vi diggar
  • Snygg design
  • 60 fps
  • Co-op
Vi dissar
  • Enformigt
  • Trista uppdrag
  • Mikrotransaktioner
Visa kommentarer / Kommentera nu
Halo: Spartan Assault - Lever inte upp till sitt namn
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17