PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Grid 2

Högoktanig underhållning

Codemasters bevisar än en gång att däckskrik och snabba bilar inte bara är till för att underhålla rastlösa bonnläppar.

Det är fem år sedan Codemasters släppte sitt hyllade Race Driver: Grid där smått perfekt bilfysik och kontroll blandades med ett rätt klent och innehållslöst spelläge. Nu är man med Grid 2 tillbaka i bilspelsvärlden och tanken är att eliminera alla tidigare problem och samtidigt behålla det som var bra; körglädjen.

grid2_2

Varierande spellägen
Även om det finns ett klart godkänt antal bilar (70 stycken närmare bestämt) som både ser bra ut och åker väldigt fort är fordonsvariationen ingenting som Codemasters valt att ställa i centrum. Snarare är det spellägena som är i fokus. Utöver karriärläget, där man som otämd nykomling tar avstamp i USA för att sedan ta sig vidare till Europa och Asien, finns det en hel del annat att prova på, och det är uteslutande aggressiv bilkörning som uppmuntras. Vi hittar bland annat “Eliminator”, som är ungefär som ett vanligt race med undantaget att bilen som ligger sist åker ut tills det bara återstår en vinnare och “Overtake”, som går ut på att passera fler lastbilar än dina motståndare i en så smidig kombo som möjligt.

grid2_1

Fantastisk bilfysik
De hårdföra tävlingarna utövas på traditionella racingbanor, längs med branta bergsvägar och i stora städer. Mellan racen går det att skräddarsy sina bilar med fräna färger, stripes och glänsande navkapslar. Bilarna är läckra, fyllda med detaljer och har en grym fysik som gör att varje fordon känns unikt. Det krävs att du verkligen lägger ned tid på att lära dig köra vartenda ett då de skiljer sig avsevärt från varandra både i storlek och prestanda. Kontrollen är fantastiskt och oavsett om du stormar igenom slingriga grusvägar eller slickar kurvorna på asfalterade strandpromenader känns det som att du har full koll. Skulle man däremot feltajma en sväng och smälla in i en tall kan man snabbt och smidigt spola tillbaka tiden några sekunder för att försöka sig på manövern igen.

grid2_3

Grid 2 är brutal bilkörning blandat med ren och skär spelglädje när det är som bäst. En nackdel är dock att man inte får se hur en bana ser ut innan man väl kör på den, vilket gör det svårt att välja en bil som passar. Trots det är det nog inget racing-fan som lär bli besviken när hen ser vad Grid 2 har att erbjuda när det kommer till att bränna virtuellt gummi.

Annons

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Grid 2

Codemasters bevisar än en gång att däckskrik och snabba bilar inte bara är till för att underhålla rastlösa bonnläppar.


4
Vi diggar
  • Kontrollen Bilfysiken
Vi dissar
  • Ingen cockpit view
Visa kommentarer / Kommentera nu
Grid 2 - Högoktanig underhållning
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17