PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

God of War: Ascension

Kratos är tillbaka, arg som satan

Häng med på blodigt äventyr i Grekiska mytologin, där kvinnorna är vackra, männen biffiga och monstren stora som hus!

I spelvärlden finns det saker som alltid varit och alltid ska vara på ett visst sätt. Link är modig, Mario finurlig, Lara Croft akrobatisk och så vidare. Men spartanen Kratos, han är bara sur. Det vore liksom konstigt annars.

gow_3

Nu har han förvisso anledning att vara just sur. God of War: Ascension utspelar sig nämligen tio år innan de övriga spelen i serien, det vill säga innan Kratos blev en gud och bara halvåret efter att han lurats till att mörda sin egen familj.

gow_2

Vackert som ett vykort
Inledningsvis är det en svag Kratos vi möter. Han är fastkedjad och torterad efter att ha brutit löften mot en krigsgud. Som tur är tar det inte många minuter innan han sliter sig loss och går bärsärk genom de linjära och mytologiska omgivningarna och spöar upp hundratals fiender längst med vägen. Kratos klättrar, slaktar och vrålar sig igenom hisnande vyer som blandas med instängda och mörka grottor i en trevlig mix. I slutet av varje bana finns en boss, den ena spektakulärare och större än den andra, som bara väntar på ett kok spartan-stryk. Då och då dyker det upp kortare pusselinslag av typen flytta-en-låda-till-en-annan-plats men det är aldrig något avancerat eller mentalt utmanande och segmenten finns mest där för att ge en välbehövlig paus i det annars adrenalinfyllda slaktandet.

Gow_1

Mycket innehåll, få nyheter
God of War: Ascension kommer kanske inte att revolutionera hack ‘n slash-genren men det är ändå ett väldigt bra spel. Det är fantastiskt snyggt, fartfyllt och innehåller roliga och varierande strider, maffiga bossar och en skön atmosfär. Ibland kan kameravinklarna krångla till det så att Kratos gör en tokig bakåtvolt istället för att fortsätta framåt, men det är en liten plump i ett annars underhållande spel. Är du ett fan av serien och genren borde Ascension vara ett givet köp.

Annons
gow_4

God of War: Ascension

Häng med på blodigt äventyr i Grekiska mytologin, där kvinnorna är vackra, männen biffiga och monstren stora som hus!


4
Vi diggar
  • Otrolig grafik
  • Bossarna
Vi dissar
  • Kameravinklarna
Visa kommentarer / Kommentera nu
God of War: Ascension - Kratos är tillbaka, arg som satan
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17