PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Gears of War: Judgment

Fantasilös utfyllnad

Epic har tagit hjälp av Bulletstorm-skaparna People Can Fly med utvecklingen av det senaste Gears of War-spelet. Ett samarbete som resulterar i ett spel som gör vad det ska, men utan att imponera.

Den här gången är det inte Marcus Fenix som är tillbaka. Istället är det frispråkige tuffingen Damon Baird som krigar mot Locust i Gears of War: Judgment. Handlingen utspelar sig några år innan det första spelet och Baird och hans soldatstyrka Kilo Squad står inför domstol, misstänkta för krigsförbrytelser. Det vi sedan får spela är de inblandades historia om vad som hänt. Parallellt med spelsekvenserna får vi höra deltagarna berätta om händelseförloppen, ett originellt koncept som gör handlingen mer intressant och lättare att följa. gow_judgment2

Svettigt och intensivt
När Baird och hans soldater sågar och skjuter sig igenom de postapokalyptiska Locust-infekterade kvarteren är det högoktanig action som bjuds. Det smäller, exploderar och regnar blod överallt. Men allting känns färglöst och ibland är det svårt att se fienderna eftersom de smälter in i miljöerna. Flera gånger finner jag mig själv stå och skjuta på måfå i hopp om att träffa något. Kampanjens uppdrag går oftast ut på att ta sig från punkt A till punkt B och på vägen skjuta sönder en stor mängd monster. Det är ett hjärndött och stundtals underhållande koncept men i längden blir det lite enformigt. gowjudgment3

Bra onlineläge
Det är online vi hittar den största underhållningen. Flertalet spellägen finns att välja mellan, däribland Horde-liknande Survival. Principen är densamma som i Horde; att överleva vågor av fiender, men den här gången får du även välja klass på din soldat. Utöver Survival finns det spellägen som Overrun, där två lag växelvis skyddar och anfaller olika områden, och Free for all; alla mot alla i ett hysteriskt men underhållande kaos.

gowjudgment4

Gears of War: Judgment är egentligen inte mer än ett renodlat skjutarlir. Det innehåller förvisso en stor mängd action men har inte alls lika bra story som de tidigare delarna i serien. Trots det, och även fast spelmekaniken börjat kännas lite trött, så kan jag rekommendera Gears of War: Judgment. Speciellt om du är onlinespelare för just den delen är superb.

Annons

Gears of War: Judgment

Epic har tagit hjälp av Bulletstorm-skaparna People Can Fly med utvecklingen av det senaste Gears of War-spelet. Ett samarbete som resulterar i ett spel som gör vad det ska, men utan att imponera.


3
Vi diggar
  • Actionfyllt
  • Flerspelarläget
Vi dissar
  • Storyn
  • Föråldrad spelmekanik
  • Ai:n
Visa kommentarer / Kommentera nu
Gears of War: Judgment - Fantasilös utfyllnad
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17