PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

På stabil kurs i mittfåran

Forza Motorsport 4

Det senaste Forza-spelet är slipat till perfektion, besitter en underbar körkänsla och levererar så mycket innehåll att det inte får plats på en skiva. Men varför blir jag inte imponerad?

Spelets utvecklare Turn 10 brukar säga att alla ska kunna sätta sig ner och ha kul med spelet och det märks att de har satsat på bredd. Med alla hjälpfunktioner påslagna kör bilarna själva, bromsar själva och tar kurvor med oinskränkt elegans.

I den andra änden av spektrumet hittar vi finjusteringar, svårtyglade monstermotorer och bottenlöst nötande av kurvor.

Personligen ligger mitt intresse någonstans mitt emellan de båda ytterligheterna; jag tycker om utmaning, men vill inte viga mitt liv åt spelet. Efter att ha laborerat med hjälpinställningarna hittar jag en mix som känns perfekt och det är då spelet kommer till sin rätt.

Sopar mattan med GT5

Körkänslan är betydligt bättre än sist. Efter att ha sladdat runt i främsta konkurrenten Gran Turismo 5 känns det som att komma till himlen.

Annons

Föga oväntat har även det redan ambitiösa onlineläget i Forza Motorsport 3 vidareutvecklats. Är du en hängiven racingfantast kommer du att bli kvar i många år framöver.

Tar bilporren till nästa nivå

Vad det beträffar presentationen är allting av toppklass. Att man försökt uppnå en ny nivå av bilporr blir extra tydligt när man kliver in i det omtalade Autovistaläget. Här kan du inspektera utvalda modeller på nära håll och lära dig mer om modellen. Du kan till och med sätta dig i förarsätet och vrida om nyckeln för att lyssna på motorn.

Det var längesedan ett banracingspel överraskade och Forza Motorsport 4 är inget undantag. Det är slipat, snyggt och innehållsrikt – men samtidigt kan jag inte skaka av mig känslan av att det är ganska slätstruket och identitetslöst.

På stabil kurs i mittfåran

Det senaste Forza-spelet är slipat till perfektion, besitter en underbar körkänsla och levererar så mycket innehåll att det inte får plats på en skiva. Men varför blir jag inte imponerad?


4
Vi diggar
  • Körkänslan Mycket innehåll Ser fantastiskt ut
Vi dissar
  • Identitetslöst Lyckas inte överraska
Visa kommentarer / Kommentera nu
På stabil kurs i mittfåran - Forza Motorsport 4
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17