PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Forza Horizon 2

Till tonerna av Beethoven

Forza Horizon 2 är något av en osannolik resa. Vi rör oss i ett väldigt landskap där det blir allra roligast när vi tar oss fram i bilar som vi aldrig någonsin föreställt oss att vi skulle skumpa omkring med i ett racingspel som utspelar på medelhavsrivieran.

Forza Horizon 2 tar vid där de två formidabla succérna Forza Motorsport 5 och Forza Horizon slutade. Vi har spelat många bilspel de senaste åren, men få har varit så kufiga och excentriska som Forza Horizon 2. Anledningen till detta är så klart det enormt breda utbudet av bilar, varav en del är rätt bisarra som Landrover Defender. Totalt kan man välja mellan över 200 modeller, och då allt från familjebilar till supersportbilar av senaste snitt. Allt sammantaget har du receptet till total race-eufori.

forza-horizons-2-cars

Annorlunda bandesign
Banorna är inte helt konventionella heller. Man styr lika ofta rakt genom en vingård där vinrankorna flyger kors och tvärs, som på en motorväg, vilket ytterligare ökar på den något bisarra upplevelsen. Grafiken är sanslöst detaljerad och det rör sig om rent ögongodis.

Spellägena är varierande med bland annat specialutmaningar (som att rejsa mot jetflygplan eller tåg) samt popularitetstävliningar i vilka du skaffar dig ett rykte i det lilla, men ack så konkurrensutsatta, rejsingcommunityt. Vunna tävlingar ger respekt, och respekt ger poäng och pengar. Vilket i sin tur ger tillgång till ännu häftigare bilar och banor.

forza-horizon-2-white-car

Lättillgängligt
Svårighetsnivån är precis lagom, speciellt vad gäller de “bucketlist”-utmaningar man ställs inför genom hela spelet. Och precis som i föregångaren finns det även en uppsjö bilar att hitta som är gömda runt om i spelets i olika lador. Det fina med Forza-serien är att alla avatarer och virtuella utmanare du hittar i spelet är baserade på verkliga körbeteenden från andra onlinespelare. Det adderar faktiskt en hel del till spelkänslan som därmed känns mer simulatoraktig än rent arkadinspirerad. Men spelet är lättillgängligt och inlärningskurvan är låg.

Annons
forza-horizons_cars

Udda musikval
Grafiken är sanslöst bra, där framförallt kvällskörningarna med utsikt över medelhavet i solnedgången är nästintill smärtsamt snygga. Bilfysiken är riktigt bra och detta förstärks av att såväl underlag som vädereffekterna gör att körupplevelsen blir varierande och utmanande.

Forza Horizon 2 sätter en ny ribba för onlinebilspel. Med en enorm lista bilar, roliga utmaningar och vansinnigt vackra och slingrande banor i medelhavsmiljö känns det väldigt speciellt att åka rakt in i solnedgången med Beethovens femte flödande ur högtalarna. En drömsk känsla som ingen fångat tidigare på samma sätt som Turn 10 gjort nu.

Info
 • Genre Racing
 • Format Xbox 360, Xbox One
 • Antal spelare 1
 • Utvecklare Sumo Digital, Turn 10, Playground Games
 • Utgivare Microsoft
 • Åldergräns Från 12 år
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Forza Horizon 2

Forza Horizon 2 är något av en osannolik resa. Vi rör oss i ett väldigt landskap där det blir allra roligast när vi tar oss fram i bilar som vi aldrig någonsin föreställt oss att vi skulle skumpa omkring med i ett racingspel som utspelar på medelhavsrivieran.


5
Vi diggar
 • Hundratals utmaningar och bilar
 • Roligt med avatarer baserade på verkliga individer
 • Utmärkt hantering av olika tider på dygnet
 • Vansinnigt bra grafik
 • Helt galet roligt att röja runt offroad
 • Härlig festivalkänsla
Vi dissar
 • Smaklös dekaltrimning som ej går att stänga av
 • Störiga hinder i terrängen som sabbar flowet
Visa kommentarer / Kommentera nu
Forza Horizon 2 - Till tonerna av Beethoven
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17