PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Förtrollande dåligt

Harry Potter and the Deathly Hallows part 1

– Det kommer vara typ som Gears of War, fast med Harry Potter!, skanderades det ut för mindre än ett halvår sedan när spelet om den första delen av den sista Harry Potter-boken utannonserades.

För mig lät det väldigt lovande. Visserligen är jag inte så mycket inne i den här Potter-svängen men Gears Of War diggar jag, hur kan man inte göra det? Och själva tanken att i episka trollkarlsstrider slunga magier mot bad guys samtidigt som man hoppar fram och tillbaka mellan olika skydd låter ju faktiskt rätt awesome.

Så glad i hågen sprang jag hem med mitt recensionsex av Harry Potter and the Deathly Hallows, och under ungefär en halv minut laddningstid satt jag i spänd väntan på att få spela det som var lovat mig. Så blev det inte. Inte på långa vägar.

Vill för mycket
Det första misstaget som spelet gör att det inte verkar kunna bestämma sig för vad det vill vara. Inledningsvis får jag inte ens styra själv, istället får jag istället bara skjuta skurkar medan halvjätten Hagrid kör mig på sin flygande motorcykel genom moln och vägtunnlar.

Öppningsscenen påminner väldigt mycket om den dramatiska inledningen från The Darkness, där spelet direkt börjar med en händelserik biljakt. Men Harry Potter and the Deathly Hallows är långt ifrån lika medryckande och spännande.

Annons

När jag väl släpps fri för att utforska spelet på egen hand känns det bara som en stor befrielse. Dock inte för länge, då det visar sig att kontrollen är oerhört seg vilket bara får mig att önska att jag var tillbaka i den inledande railshootern.

I ena stunden måste jag söka reträtt bakom skyddande stenar som inte ger något skydd för att i nästa på öppet fält gå huvud mot huvud mot precis samma sorts fiender som jag tidigare försökt söka skydd från.

Jobbigast blir det när jag får undersöka ett gammalt hus och då helt plötsligt kastas in i det värsta förstapersonsperspektiv jag någonsin har upplevt. Samma hemska perspektiv får jag uppleva varje gång jag sätter på mig min osynlighetsmantel i spelets många smygmoment.

Bättre lycka nästa gång, Harry!
Sammanfattningsvis är den första delen av Harry Potter and the Deathly Hallows ingenting som imponerar. Kontrollen är dålig, grafiken halvbra, och spelflytet är i allmänhet bedrövligt. Det enda positiva är att spelet i alla fall följer bokens handling och miljöerna känns igen från filmerna. Harry Potter and the Deathly Hallows kommer säkerligen att vara efterfrågat i affärerna, men inte tack vare spelbarheten, istället kommer det vara namnet som lockar spelare till köp.

Förtrollande dåligt

– Det kommer vara typ som Gears of War, fast med Harry Potter!, skanderades det ut för mindre än ett halvår sedan när spelet om den första delen av den sista Harry Potter-boken utannonserades.


2
Vi diggar
  • Platserna och karaktärerna känns igen. Grafiken ser bra ut för att vara ett licensspel.
Vi dissar
  • Segt gameplay och allmänt jättekass kontroll.
Visa kommentarer / Kommentera nu
Förtrollande dåligt - Harry Potter and the Deathly Hallows part 1
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17