PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Arkadfotboll på gatan

Fifa Street

Glöm gräsmattor, stor publik och realism. Nu är det bakgator, galna finter och tunnlar som gäller!

Grafiskt sett är inte Fifa Street någon höjdare och till utseendet påminner det mer om ett arkadspel än en fullpristitel. Istället väljer EA Sports att försöka leverera en underhållande fotbollsimulator, något man till viss del lyckas med. Spelmotorn från Fifa 12 känns igen men är nu kryddad med en stor dos av extra fotbollskonster.

Fifa på världsturné

Det finns flera olika spelmoment att välja mellan och det bästa sättet att prova dem alla är att skapa ett eget lag och delta i spelets World Tour-läge. Här turnerar du från bakgatorna i din valda hemstad till de största mästerskapsmatcherna i världen. Längs med vägen kan du delta i diverse utmaningar och turneringar där priserna består av allt från nya spelare och låsta arenor till kläder och accessoarer. Kontrollen är, för ett spel innehållandes över femtio olika trickkombinationer, tillräckligt enkel för att i stort sett vem som helst kan sätta sig ner med spelet och efter någon timme kunna ha lekstuga med motståndet.

För många frustrerande moment

De tråkigaste delarna i Fifa Street är tyvärr de utmaningar som bygger på olika trickkombinationer. Grundidén med fotboll är ju trots allt att göra mål och att behöva tunnla en motståndare sju gånger innan man kan göra ett med gott samvete känns efter ett tag inte så kul. Lägg där till en ibland otroligt dålig AI och närkampssituationer där spelarna och bollen bara verkar studsa fram och tillbaka. Men trots sina brister är Fifa Street ändå ett klart godkänt och nytänkande alternativ till Fifa 12, och framtiden för virtuell gatufotboll ser onekligen mycket mer lovande ut nu.

Arkadfotboll på gatan

Glöm gräsmattor, stor publik och realism. Nu är det bakgator, galna finter och tunnlar som gäller!


3
Vi diggar
  • Stor variation av spelmoment
Vi dissar
  • Dålig AI
  • Fult
Visa kommentarer / Kommentera nu
Arkadfotboll på gatan - Fifa Street
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17