PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Världens bästa fotbollsspel?

Fifa 11

Man trodde inte det kunde bli bättre. Men i år återvänder Fifa med ett nyutvecklat passningssystem, personligare rörelser och bättre gameplay i ännu en förbättrad del av världens bästa fotbollsserie.

Det första Fifa-spel jag någonsin spelade var Fifa 97. Med 11 olika spelbara ligor (en av dem av någon anledning den malaysiska superligan) och med möjligheten att spela både på gräs och klassiskt gympagolv var det på den tiden den mest realistiska och underhållande fotbollssimulatorn man kunde hitta. Det var ju dock ett tag sen och serien har förändrats en del sen dess. Den malaysiska ligan finns inte längre kvar och inte heller möjligheten att spela inomhus. Istället får vi nu 32 ligor från 24 olika länder, superrealistiska rörelser samt chansen att för första gången få spela som målvakt.

Smart ai som spelar dum
Även om Fifa 10 var ett oerhört bra fotbollsspel så hade det brister. Ett passningssystem som kändes för precist, ett tråkigt managerläge och framför allt målvakter som allt som oftast betedde sig som tankeläsande supermän. I Fifa 11 har det därför lagts mycket fokus på att göra bollen smartare och målvakterna dummare, för att höja den realistiska fotbollsupplevelsen några snäpp ytterligare. Det innebär att målvakterna kanske inte alltid längre är beredda på ett plötsligt skott från långt håll eller dålig vinkel och då beter sig därefter, i form av spontana reflexräddningar eller felberäkningar av bollbanan. Att också bollen känns mer realistisk är ingen överdrift. Varje tillslag känns unikt, allt beroende på vilken vinkel, fart och kraft som du har när du träffar bollen. Med det innebär förstås att det av spelaren krävs både bättre timing och planering innan man slår en passning eller skjuter ett skott.

Mer realistiskt än någonsin
Trots alla förbättringar finns det ändå delar som blivit sämre jämfört med förra årets upplaga, där det som kanske märks av mest är tempot i matcherna. Det är betydligt svårare att spela sig igenom ett försvarande lag än tidigare, inte bara för att backarnas ai är bättre, utan också för att de anfallande spelarna rör sig betydligt långsammare och bollen känns tyngre än vad jag varit van vid i tidigare delar.

Fifa 11 är i slutändan ett otroligt bra och realistiskt fotbollsspel. Spelet har ett stort utbud av klubblag, landslag och spellägen som skänker en otalig mängd glada speltimmar. Den avlutande frågan: Är Fifa 11 världens bästa fotbollsspel? Svaret är ja.

Annons

Köp på

Världens bästa fotbollsspel?

Man trodde inte det kunde bli bättre. Men i år återvänder Fifa med ett nyutvecklat passningssystem, personligare rörelser och bättre gameplay i ännu en förbättrad del av världens bästa fotbollsserie.


4
Vi diggar
  • Förbättrade animationer och spelkänsla
  • Möjlighet att spara repriser lokalt
Vi dissar
  • Ai:n tar fortfarande lite konstiga beslut ibland
  • Glenn Hysén har inte gett upp ännu
Visa kommentarer / Kommentera nu
Världens bästa fotbollsspel? - Fifa 11
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17