PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Far Cry 3: Blood Dragon

Den ultimata 80-talshyllningen

Tyckte du att fjolårets djungeläventyr Far Cry 3 var för realistiskt, allvarligt, tråkigt och långsamt? Var du dessutom barn på 80-talet? I så fall är Far Cry 3: Blood Dragon spelet för dig.

Neon, laser, dinosaurer, postapokalyps, vräkiga syntar och skrikiga gitarrer. För en dryg månad sedan trodde vi att Far Cry 3-spinoffen Blood Dragon var ett aprilskämt, men ack så fel vi hade. Visst kan det ha börjat som ett, men någon på Ubisoft tyckte att det var en bra idé att dra det till sin spets och resultatet är ett av vårens coolaste spel.

blooddragon_1

Träffsäker estetik
Spel som parodierar spel har aldrig fungerat särskilt bra, och mycket riktigt pendlar Blood Dragon mellan träffsäkerhet och rena fånerier. Men även om skämten fungerar ganska dåligt på egna ben bidrar de till den speciella stämning som genomsyrar precis allting i Far Cry 3: Blood Dragon.

Jag spelar som en cybersoldat med det häftiga namnet Rex Colt, nersläppt på en ö för att konfrontera en överste som löpt amok. Handlingen är som hämtad från en 30 år gammal b-film, och att spelet bjuder på simulerat vhs-flimmer gör ingenting för att lägga band på nostalgin.

blooddragon_2

De läckra mellansekvenserna är är uppbyggda kring stillbilder och tidstypisk dialog. Att Rex röst görs av 80-talsshjälten Michael Biehn känns lika självklart som att spelets dinosaurfiender skjuter laserstrålar ur ögonen.

Annons

Fascinationen avtar
Även om man har gjort vissa förändringar för att skruva upp tempot är det väldigt tydligt att spelet bygger på Far Cry 3. Vapen och fordon må se väldigt spektakulära ut, men under ytan fungerar de på samma sätt som de gjorde i fjol. Detta är absolut inte negativt; utan sin stabila grund hade Far Cry 3: Blood Dragon med största sannolikhet delat soptunna med det mediokra skämtspelet Eat Lead: The Return of Matt Hazard.

blooddragon_3

Att Far Cry 3: Blood Dragon är en visuell smällkaramell har du kanske förstått vid det här laget, men det ska sägas att den initiala fascinationen avtar ganska snabbt. När jag efter 6–7 timmar ser eftertexterna rulla har jag hunnit bli ganska mätt på Far Cry 3: Blood Dragon, men jag kan inte förneka att det har varit en sjuhelvetes resa.

Far Cry 3: Blood Dragon

Tyckte du att fjolårets djungeläventyr Far Cry 3 var för realistiskt, allvarligt, tråkigt och långsamt? Var du dessutom barn på 80-talet? I så fall är Far Cry 3: Blood Dragon spelet för dig.


3
Vi diggar
  • 80-talsreferenserna
  • Vrålsnygg design
  • Spelmekaniken
Vi dissar
  • Stundtals ganska fånigt
  • Saknar variation
Visa kommentarer / Kommentera nu
Far Cry 3: Blood Dragon - Den ultimata 80-talshyllningen
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17