PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Ett epileptiskt fyrverkeri

Marvel vs Capcom 3

I Marvel vs Capcom 3 kan du ta reda på några av livets stora frågor som till exempel – vem skulle egentligen vinna ett slagsmål mellan Hulken och Dante?

I väst anklagas japansk speldesign ofta för att inte kunna skapa realistiska spel i stil med Call of Duty eller GTA. Med Marvel vs Capcom 3 visar Capcom att de inte på något sätt är intresserade att visa motsatsen till ett sådant påstående. Detta är en så överdriven, frenetisk färgkavalkad att den aldrig kunnat komma från en annan spelkultur än den japanska scenen. Och jag älskar varje sekund av det!

Här kommer alla känslorna på en och samma gång

Som titeln på spelet anger så samsas stjärnorna från Marvels och Capcoms universum tillsammans för tredje gången. Upplägget är bekant för alla som någon gång spelat Street Fighter, med den stora skillnaden att Marvel vs Capcom är combobaserat. Om Street Fighter baseras på precision går Marvel vs Capcom ut på att länka samman specialattacker och hålla sin motståndare i luften så länge som möjligt. En annan skillnad är att du spelar i lag om tre karaktärer. Dessa kan du påkalla i striderna för att åsamka extra skada. Ett minus för serien har alltid varit balansen mellan karaktärerna, så även denna gång.

Marvel vs Capcom 3 är en visuell överdos med ett vansinnigt tempo. Vi första anblick verkar det helt omöjligt ut att ha kontroll på alla saker som händer på skärmen samtidigt, men det visar sig snabbt att kontrollen är slipad och att Capcom vet vad de sysslar med. I den här genren är de fortfarande kungar och Marvel vs Capcom 3 är ytterligare ett bevis på att solen fortfarande går upp i öst.

Ett epileptiskt fyrverkeri

I Marvel vs Capcom 3 kan du ta reda på några av livets stora frågor som till exempel – vem skulle egentligen vinna ett slagsmål mellan Hulken och Dante?


4
Vi diggar
  • OMG Specialattackerna!
Vi dissar
  • Inte det mest balanserade fightingspelet
Visa kommentarer / Kommentera nu
Ett epileptiskt fyrverkeri - Marvel vs Capcom 3
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17