PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

En splittrad värld

Brink

En flytande stad som skulle bli mänsklighetens räddning har drabbats av ett våldsamt inbördeskrig. På den ena sidan: de som bor i staden och vill behålla den för sig själva; på den andra: de som står utanför men vill in.

[dropcap]J[/dropcap]orden har ingen framtid längre. Naturresurserna har börjat sina och polarisarna smälter snabbt. En skara människor bygger upp en enorm flytande stad, The Ark, i ett försök till överlevnad. När isarna smälter och begraver jordytan är Arken den enda beboeliga platsen som finns kvar. Kriget som bryter ut är oundvikligt och nu är det din tur att välja sida.

Tillsammans in i döden
I det intensiva kampanjläget duckar du för skott, glider över bord och hoppar mellan skydd längs med övergivna gator och rostiga hamnar, samtidigt som du skjuter frenetiskt med din automatkarbin mot anstormande fiender.

Tanken är att Brink ska avnjutas online i sällskap med andra spelare men det går förstås även att spela det själv offline. I det sistnämnda spelläget är det betydligt lättare att klara spelet – men bara för att dina smått idiotiska datorstyrda fiender inte ger dig något motstånd … Spelar du online kan du och dina vänner däremot räkna med att dö var tjugonde meter eftersom du ständigt kommer att bli beskjuten av fienden. Ändå är det multiplayer som ger mest underhållning – främst för utmaningens skull.

Lånad spelmekanik
Det är tydligt att utvecklarna Splash Damage lånat idéer från andra spel. Den grafiska designen, med något överdrivna proportioner på människorna, påminner om utseendet på Team Fortress 2 och personligen hade jag gärna sett en mer realistisk stil. Man har även kikat på Mirror’s Edge och då framförallt på tekniken som används för att hoppa över, alternativt glida under, små hinder med ett enkelt knapptryck. Det dröjer inte länge innan jag upptäcker skadeglädjen i att, samtidigt som jag springer längs med en vägg, fylla en motspelare med ett magasin skott.

Annons

Trots den smidiga kontrollen är det den medryckande storyn som håller högst klass i spelet. Men beroende på vad du väljer att spela, singleplayer eller multiplayer, är Brink för lätt eller för svårt. Vill du få ut mest av spelet? Spela det utmanande online-läget. Spelar du däremot själv kan du istället räkna med en alldeles för enformig och förutsägbar upplevelse.

En splittrad värld

En flytande stad som skulle bli mänsklighetens räddning har drabbats av ett våldsamt inbördeskrig. På den ena sidan: de som bor i staden och vill behålla den för sig själva; på den andra: de som står utanför men vill in.


3
Vi diggar
  • Intressant story
  • stämningen
  • multiplayer
Vi dissar
  • Ai:n
  • obalanserat
  • singleplayer
Visa kommentarer / Kommentera nu
En splittrad värld - Brink
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17