PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
5

En värld full av liv

Elder Scrolls V: Skyrim

Storslagna landskap, vrålande krigare och eldsprutande drakar. Bethesda har gjort det igen, Skyrim är ren och skär spelmagi.

Skyrim är ett kallt landskap omgivet av höga och snötäckta berg i de nordligaste delarna av landet Tamriel. Efter att rikets kung under mystiska omständigheter avlidit ligger Skyrim på gränsen till inbördeskrig. Som om det inte vore nog är den döde kungen också den sista händelsen i en gammal profetia som förutspår de sedan länge utdöda drakarnas återkomst.

Du börjar spelet som fängslad på en transport på väg mot din halshuggning. Men lagom till när en yxa ska skilja ditt huvud från din kropp dyker en drake överraskande upp och du tar chansen att fly. Din flykt tar dig genom mörka källare och fuktiga grottor för att till slut nå friheten och Skyrim. Nu kan du, i sann Elder Scrolls-anda, göra i stort sett vad du vill; vill du följa huvudstoryn och stoppa inbördeskriget och drakarna kan du göra det, vill du hellre gå magiker-skola eller utbilda dig till en professionell tjuv är det också ett alternativ.

Den drakfödde

Vilken riktning du än väljer kommer du till slut att stöta på en drake. De kan slå ner och attackera dig när du minst anar det. Och det dröjer inte länge tills du får reda på att din karaktär är en Dovahkiin; en varelse som föddes med draksjäl och med ödet att besegra drakar. Som Dovakhiin har du förmågan att lära dig prata, eller snarare vråla, på drakarnas språk, vilket ger dig krafter som att spruta eld eller skicka iväg tunga vindpustar. För att utveckla dina förmågor ytterligare måste du döda drakar och absorbera deras själar.

Nu måste du inte följa huvudstoryn eller klara sidouppdrag på löpande band för att uppskatta Elder Scrolls V: Skyrims storhet. Spelet bjuder på en förtrollande vacker värld att bara strosa runt i, från de snötäckta blåsiga bergen i norr till de lummiga skogarna och de blöta träsken i söder.

Annons

Skyrim är tveklöst det bästa spelet i Elder Scrolls-sagan. Som ett fan äger du förstås redan den limiterade utgåvan, men till alla andra: köp nu eller gå miste av en stor portion spelmagi.

En värld full av liv

Storslagna landskap, vrålande krigare och eldsprutande drakar. Bethesda har gjort det igen, Skyrim är ren och skär spelmagi.


5
Vi diggar
  • En enorm och vacker värld som aldrig tycks ta slut
Vi dissar
  • Många klassiska Bethesda-buggar
Visa kommentarer / Kommentera nu
En värld full av liv - Elder Scrolls V: Skyrim
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17