PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Donkey Kong Country Returns 3D

Apan slår tillbaka i 3d

Nintendo har en tradition av att ge ut sina spel på nytt till sina bärbara konsoler. Lyckligtvis är Donkey Kong Country Returns 3D allt annat än gamla rester från igår.

Donkey Kong har alltid varit en slugger. Han rör sig tungt och förlitar sig på rå kraft istället för finess. Det är precis så jag vill beskriva Donkey Kong Country Returns 3D. Spelet förlitar sig inte alls på pixelperfektion, likt New Super Mario Bros, utan handlar mer om att flyta med. Hitta rytmen. Det är inte helt olikt hur gamla Sonicspel uppför sig. Jag finner mig själv sittandes med ett stort leende medan Donkey Kong klättrar, rullar, åker dynamit-tunna eller färdas i en gruvvagn genom banorna.

Donkey-Kong-Country-Returns4

Snygga 3d-effekter
Många av banorna är designade med precis den typen av lekfullhet och kreativitet som lyfter upplevelsen till något unikt. Som att söka skydd från enorma tsunamivågor som rullar in från bakgrunden (i 3d!), eller att undvika en Kraken (jättestor bläckfisk) som bryter sönder väggarna med sina långa tentakler och slingrar dem mot bildskärmen.

Donkey-Kong-Country-Returns_1

Ojämn svårighetsgrad
Trots att spelet är en återutgivning som ursprungligen släpptes till Wii, så känns det ofta som om det var skapat för Nintendo 3DS. Kontrollen har slipats något i konverteringen och svårighetsgraden har justerats från ”åh gud, nu maler jag ner kontrollen i kaffekvarnen” till ”bara en gång till så…”. Men det är inte utan brister. Det händer att Donkey Kong gör en markrullning rakt ut i en avgrund och ibland har jag svårt att avgöra om jag klarade banan på grund av skicklighet eller ren tur.

Donkey Kong Country 3D är, trots sina brister, ett av konsolens skönaste spel.

Annons
Donkey-Kong-Country-Returns_2

Donkey Kong Country Returns 3D

Nintendo har en tradition av att ge ut sina spel på nytt till sina bärbara konsoler. Lyckligtvis är Donkey Kong Country Returns 3D allt annat än gamla rester från igår.


4
Vi diggar
  • Bandesignen
Vi dissar
  • Ojämn svårighetsgrad
Visa kommentarer / Kommentera nu
Donkey Kong Country Returns 3D - Apan slår tillbaka i 3d
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17