PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
5

En nattsvart hämndhistoria

Dishonored

I en tid av säkra kort och slentrianmässiga uppföljare framstår den pestdrabbade hamnstaden Dunwall som höstens hetaste resmål.

Spelhistorien är fylld av minnesvärde platser som man alltid vill återkomma till. Hyrule, Midgar, Greenvale… min egen favorit heter City 17, så när jag får höra att Viktor Antonov har ännu en stad på sitt samvete dröjer det inte länge innan jag promenerar längs de regnvåta gatorna i Dunwall.

Från mörka gränder och smutsiga kloaker till praktfulla festvåningar och högteknologiska fort – allt är slipat till estetisk fulländning och ingenting är lämnat åt slumpen. Även om spelet inte ligger i toppskiktet när det kommer till tekniskt avancerad grafik är det ett av historiens vackraste.

Hämnd till varje pris
Släktskapet med Half Life 2 genomsyrar inte bara arkitekturen utan också den ansiktslösa protagonisten Corvo. I spelets inledning får vi veta att Corvo är livvakt åt kejsarinnan, men efter att ha blivit anklagad för mordet på sin arbetsgivare tvingas han ansluta sig till motståndsrörelsen. Knappt hinner han sova ut innan det vankas lönnmördaruppdrag i den blodiga hämndens namn.

Det stjärnspäckade teamet bakom Dishonored har tidigare arbetat med spel som Deus Ex och System Shock, och det råder inga tvivel på att de bemästrar lönnmördargenren. Utöver den förväntade arsenalen av bedövningspilar, fällor och vapen kan Corvo låsa upp en hel drös med övernaturliga krafter. Bland de roligare märks förmågan att röra sig blixtsnabbt, stanna tiden, bussa råttor på fiender och se genom väggar.

Annons

Belönar nyfikenhet
Även om staden är spelets stora stjärna är den inte särskilt öppen. Uppdragen utspelar sig i avskärmade stadsdelar dit Corvo tar sig med båt. Vid en första anblick kan det se linjärt ut, men om man tar sig tid att utforska möjligheterna är de i det närmaste oändliga. Det finns alltid en kul strategi att testa, en gömd skatt att leta efter eller ett stickspår att nysta i.

Oavsett om du ha för avsikt att smyga dig genom Dishonored utan att ta ett enda liv (det går faktiskt) eller dundra fram som en dödsbringande ångvält kommer du att ha många underhållande timmar framför dig.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

En nattsvart hämndhistoria

I en tid av säkra kort och slentrianmässiga uppföljare framstår den pestdrabbade hamnstaden Dunwall som höstens hetaste resmål.


5
Vi diggar
  • Designen
  • Lekfullheten
  • Variationen
Vi dissar
  • Laddningstiderna
  • Ointressanta karaktärer
Visa kommentarer / Kommentera nu
En nattsvart hämndhistoria - Dishonored
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17