PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Defiance

Mot oändligheten

Rollspel och tv-serie möts i ett massivt onlineäventyr som lånar friskt från både Halo och Mass Effect.

Defiance utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid där människor och rymdvarelser lärt sig att leva sida vid sida. Du spelar som en ark hunter; en prisjägare specialiserad på överlevnad och krigande och en expert på att ta sig in på fiendemark i utbyte mot finansiella belöningar.

defiance_2

Påminner både om det ena och det andra
Efter en kortare inledningssekvens med en tillhörande karaktärseditor där jag får skapa och redigera en människa eller rymdvarelse efter önskemål sätter Defiance igång. När jag undersöker den enorma futuristiska onlinevärlden som är fylld till bredden med muterade fiendesoldater och brinnande spindlar slår det mig att Defiance påminner väldigt mycket om Mass Effect. Framförallt stridssystem, vapenhantering och perks som kraftfullare skott och snabbare sprint för tankarna till Biowares rymdepos. Efter ett tag får jag också bränna gummi med en helt egen fyrhjuling. Den påminner väldigt mycket om de välkända fordonen från Halo och är ett underhållande sätt att transportera sig över den stora spelkartan. Överlag flyter kontrollen på riktigt bra.

defiance_3

Känt från tv
En intressant detalj med Defiance är att det parallellt med spelet sänds en tv-serie som påverkar aktuella uppdrag i spelet. I gengäld ska tydligen också spelet influera tv-serien på något sätt, men hur är oklart. Oavsett vad så är det inget som vi i Sverige kan ta del av då serien inte visas på någon svensk tv-kanal ännu.

defiance_4

Kul, men bara om du spelar med vänner
Det kryllar av uppdrag att genomföra och du kan förstås välja att utföra dem själv, men som vanligt när det handlar om onlinerollspel är det roligare att göra dem i grupp. Föredrar du livet som solokvist riskerar spelet att snabbt bli tråkigt eftersom det är väldigt långt och upprepande. Med en maxlevel som ligger på 5000 så finns det ett antal speltimmar att hämta för den som vill det och är du ute efter ett nytt mmo kan jag rekommendera Defiance, men förvänta dig ingen revolution i rollspelsvärlden.

Annons
defiance_1

Defiance

Rollspel och tv-serie möts i ett massivt onlineäventyr som lånar friskt från både Halo och Mass Effect.


3
Vi diggar
  • Stor spelvärld
  • Många vapen
  • Många uppdrag
Vi dissar
  • Enformigt
  • Tråkigt ensam
Visa kommentarer / Kommentera nu
Defiance - Mot oändligheten
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17