PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Dead Space 3

I vardagsrummet kan alla höra dig skrika

Den otursförföljde rymdingenjören Isaac Clarke är tillbaka. Jagad av läbbiga rymdmonster och en hotfull sekt får han ingen ro den här gången heller.

I Dead Space-seriens tredje del ska en mystisk isplanet som sägs dölja lösningen på hur man stoppar de tentakelbeklädda monstren Necromorphs undersökas. Isaac Clarke rekryteras, något ofrivilligt, till uppdraget men den här gången har han hjälp av den smått galne alfahannen Carver, som spelbar co-op-karaktär. Men att undersöka vinterlandskapet på den öde planeten blir mer problematiskt än de tänkt. Utöver ett överflöd av rymdmonster får de också Necromorphs-stödjande Unitologer, en sektliknande grupp, i hasorna.

Dead_space-kompisar

Kinesis och vapen
Isaacs dräkt är som tidigare utrustad med kinesis-krafter som främst är till för olika typer av problemlösning, ofta bestående av att på avstånd kunna aktivera maskiner eller frysa objekt för några sekunder. Med sig har han även sin trogna plasmaskärare som passar ypperligt för att slakta vanställda Necromorphs. Nytt i Dead Space 3 är att istället för att uppgradera vapen och utrustning med små kraftnoder, måste man istället samla komponenter och bygga vapen och uppgraderingar själv.deadspace_monster

Snyggt men själlöst
Originalet Dead Space står sig fortfarande som ett av de bästa skräckspelen någonsin men storyn blir svårare att hålla samman mellan spelen och det märks på den tunna handlingen i trean. Men det är inte det största problemet i Dead Space 3. Inte heller är det den något föråldrade spelmekaniken, den stora mängden quick time events eller de dåligt inspelade dialogerna. Nej, det är helt enkelt inte är lika läskigt som tidigare. Ljussättningen är toppen och atmosfären i de ödsliga och mörka korridorerna likaså, men tidigare var Isaac ensam. Nu är han i ständigt sällskap av en pågående radiodialog. Överraskningsmomenten, att ett monster kan dyka upp runt hörnet eller att ett lik plötsligt kan vakna till liv, känns redan gjorda i de tidigare delarna. Känslan av utsatthet finns helt enkelt inte kvar. Dead Space 3 är kortfattat inget bra skräckspel, däremot ett klart godkänt actionspel.deadspace_skummisar

Köp på

Dead Space 3

Den otursförföljde rymdingenjören Isaac Clarke är tillbaka. Jagad av läbbiga rymdmonster och en hotfull sekt får han ingen ro den här gången heller.


3
Vi diggar
  • Bra atmosfär
  • Grym ljussättning
  • Vapenbyggandet
Vi dissar
  • Dålig spelmekanik
  • Saknas split-screen
  • Inte lika läskigt som tidigare
Visa kommentarer / Kommentera nu
Dead Space 3 - I vardagsrummet kan alla höra dig skrika
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17