PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Dark Souls 2: Scholar of the First Sin

Den ultimata utgåvan

När förra årets bästa spel släpps i en upphottad nyutgåva är det svårt att tacka nej till ett varv till. Och för den som inte spelade originalet är Scholar of the First Sin ett absolut måste.

Jag utger mig inte för att vara särskilt bra på Dark Souls 2. Men jag håller det som ett av mina absoluta favoritspel och har tagit mig igenom det en handfull gånger sedan släppet för ett drygt år sedan. Under mina drygt 200 speltimmar har jag lärt mig hitta i Drangleic, om man säger så.

Dark_Souls_II_fire

Full kontroll, hela tiden
När den upphottade nyversionen Scholar of the First Sin dök upp var jag måttligt intresserad, men efter en trevande promenad för att känna på den nya grafiken var jag fast – och några dagar senare hade jag gjort det igen. Slagit mig fram genom de fallna jättarnas skog, trotsat den brännande hettan i Iron Keep, famlat i The Gutter, bestigit Earthern Peak…

Den höga upplösningen gör kanske inte så mycket för spelupplevelsen, men den sammetslena bilduppdatering en på 60 bildrutor i sekunden gör enorm skillnad. Tidigare kunde stora bossar och stora fiendehorder slöa ner spelet ordentligt – men nu har du full kontroll hela tiden.

Dark_Souls_II_view

Värt att återupptäcka
Att man inkluderat de tre expansionerna är en självklarhet, men From Software har inte nöjt sig där. De har också ansträngt sig för att ge återvändande spelare några riktiga överraskningar i form av nya fiender och nya attackmönster. Utvecklarna vet hur du spelar och de vet var du känner dig säker – och de drar sig inte för att använda det emot dig. Brukar du också springa förbi jättarna i Heide’s Tower of Flame för att snabbt möta The Old Dragon Slayer? Den taktiken har du inte mycket för nu…

Annons

Om man ska säga någonting negativt om Dark Souls 2: Scholar of the First Sin så är det matchningssystemet. Att tillkalla andra spelare är lättare än någonsin och att man nu kan vara fler än tre kan göra bossfajterna lite väl enkla.

Info
  • Genre Rollspel, Action
  • Format PS4, Xbox One, PC
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare From Software
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Dark Souls 2: Scholar of the First Sin

När förra årets bästa spel släpps i en upphottad nyutgåva är det svårt att tacka nej till ett varv till. Och för den som inte spelade originalet är Scholar of the First Sin ett absolut måste.


5
Vi diggar
  • Fantastiskt grundmaterial
  • Klanderfri bilduppdatering
  • Fullt av överraskningar
Vi dissar
  • Ingen kompabilitet med originalspelet
Visa kommentarer / Kommentera nu
Dark Souls 2: Scholar of the First Sin - Den ultimata utgåvan
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17