PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Company of Heroes 2

Den ryska fronten

Östfronten kallar! Kan du ändra historien och leda den tyska maskinen till seger eller kommer du att välja den ryska sidan och återupprepa det som står i historieböckerna?

Uppföljaren som nästan försvann
Många inbitna strateger som jag satte kaffet i halsen när utgivaren THQ gick i konkurs. I deras stall fanns bland annat Relic Entertainment som stod bakom Company of Heroes. Tvåan var nästan färdig men nu saknades en utgivare. Räddaren i nöden blev Sega som köpte upp rättigheterna.

company-of-heroes-2_4

Roligare tillsammans
Inledningen på kampanjen är som tagen från filmen Stalingrad. Relic lyckas dock inte riktigt fånga samma känsla och tyvärr fortsätter det så genom kampanjen. Som tur är har Relic lagt desto mer krut på flerspelarläget. I föregångaren spelade jag ett par tusen matcher och Relic har lyckats plocka med sig godbitarna från föregångaren och göra det ännu bättre. De två intressantaste nyheterna är den ryska kylan som kan vara både din fiende och vän; det gäller att planera sina förflyttningar så att soldaterna inte fryser ihjäl på vägen. Detta tillsammans med det nya True Sight-systemet där enheterna inte kan se bakom stora objekt längre gör slagen mycket mer intressanta då överraskningsanfall är en stor del av spelet.

company-of-heroes-2_2

Tungdrivet
Spelet ser makalöst snyggt ut med slagfält där det mesta kan raseras. Detta ställer tyvärr höga krav på datorn. I dagsläget går till och med de dyraste speldatorerna på knäna så fort man försöker lira med vassare grafik än de lägsta inställningarna, men detta har Relic lovat att fixa.

Är du en strategifantast så är frågan inte om du ska köpa Company of Heroes, frågan är snarare när den svenska sommaren är över och spelsäsongen börjar igen?

Annons
company-of-heroes-2_1

Company of Heroes 2

Östfronten kallar! Kan du ändra historien och leda den tyska maskinen till seger eller kommer du att välja den ryska sidan och återupprepa det som står i historieböckerna?


5
Vi diggar
  • Bitande flerspelarläge Snyggt och explosivt!
Vi dissar
  • Torr kampanj
Visa kommentarer / Kommentera nu
Company of Heroes 2 - Den ryska fronten
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17