PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Child of Light

En fest för ögonen

Efter att ha tillbringat någon timme i sagolandet Lemuria får jag för mig att Child of Light är årets bästa spel i alla kategorier. Men Ubisoft luras bara.

Fy tusan i helvete vad snyggt det är, flämtar jag storögt när den rödhåriga hjältinnan Aurora vaknar upp i den fantastiska sagovärlden Lemuria. Motorn är den samma som ritade upp fjolårets Rayman: Legends, men det här är så oändligt mycket vackrare. Det är handritat, väldesignat och så atmosfäriskt att det är omöjligt att inte ryckas med. Lägg till ett stillsamt tempo och suggestiv pianomusik så har du en av spelhistoriens mysigaste platser.

childoflight_jump

Intressant stridssystem
Auroras resa börjar trevande. Hon lär sig att hantera sin självlysande följeslagare och hon lär sig att flyga. Hon träffar lustiga karaktärer som talar i rim och hittar fantastiska föremål i gömda kistor. Till en början ser hon ut att befinna sig i ett sidskrollande äventyrsspel, men när striderna drar igång visar det sig ha mer gemensamt med japanska rollspel. När hon stöter på en fiende drar en turordningsbaserad uppgörelse igång, komplett med magier, helande föremål och blockeringar.

Child_of_Light_running

Faller sakta i bitar
Världen får mig att smälta och som ett fan av japanska rollspel är det bara att kapituera inför de väloljade striderna, men snart inser jag att någonting är fel. Jag får ingen som helst känsla för mina följeslagare, berättelsen är intetsägande och allt det där rimmandet – vad ska det vara bra för? Striderna är roliga, men variationen är minimal och när det går upp för mig att erfarenhetsträdet bara ger en illusion av valfrihet faller korthuset ihop.

Annons

Child of Light är nämligen en ganska tunn upplevelse och när spelet är slut efter drygt tio timmar har jag svårt att förstå mig på den där killen som tidigare samma dag trodde att han hade hittat en guldklimp.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Child of Light

Efter att ha tillbringat någon timme i sagolandet Lemuria får jag för mig att Child of Light är årets bästa spel i alla kategorier. Men Ubisoft luras bara.


3
Vi diggar
  • Magisk presentation
  • Kul strider
Vi dissar
  • Enformigt
  • Trist story
  • Saknar djup
Visa kommentarer / Kommentera nu
Child of Light - En fest för ögonen
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17