PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Herre på täppan i år igen?

Call of Duty: Modern Warfare 3

Då var det dags för årets Call of Duty-recension. Det är fjärde gången jag skriver den och ja, det är samma sak en gång till.

Redan förra året kände jag en viss aversion mot att ta mig an en ny del i serien, men Treyarchs tillskott Black Ops var en frisk fläkt och snart var jag fast igen. Nöjet varade i ganska precis ett år. Som vanligt.

Den här gången är det veteranerna Infinity Ward som har stått för utvecklingen tillsammans med Sledgehammer Games. I intervjuer har de båda utvecklarna gärna pratat om hur bra samarbetet har fungerat och hur de ännu en gång lyckats ta konceptet till nästa nivå.

Den som har spelat tidigare delar i serien kan naturligtvis lista ut att ”nästa nivå” innebär högre tempo och fler explosioner, och utifrån de kriterierna har de verkligen lyckats.

Samma sak en gång till

Vid det här laget vet spelarna vad de får. Det vill säga några nya banor, ett finslipat uppgraderingssystem och en kampanj på några ynka timmar.

Annons

Vad det beträffar kampanjen känns den tristare än vanligt. Storyn tar vid direkt efter Modern Warfare 2 och är minst lika fragmentarisk. Hur mycket jag än anstränger mig för att lista ut vem jag är och vad jag håller på med går jag bet, och innan jag vet ordet av är jag en ny karaktär, i en ny världsdel, med samma jävla vapen.

Varför ändra på ett vinnande koncept?

Det som lockar mest är flerspelarläget, och det är här de flesta kommer att tillbringa sin tid. Det främsta tillskottet är ett nytt killstreaksystem som i praktiken innebär fler belöningar per minut och ett pliktskyldigt samarbetsläge där två vänner kan ta sig an vågor av fiender.

Möjligheterna att sy ihop sin egen soldat är större än någonsin och att varje vapen har ett eget system för erfarenhetspoäng gör att någonting stiger i rank precis hela tiden. För en uppgraderingsknarkare är det rena julafton.

Om du vet med dig att du vill spela Call of Duty i ett år till är det bara att slå till, men det har du förmodligen redan gjort.

Herre på täppan i år igen?

Då var det dags för årets Call of Duty-recension. Det är fjärde gången jag skriver den och ja, det är samma sak en gång till.


4
Vi diggar
  • Flerspelarläget är fortfarande fantastiskt
Vi dissar
  • Få nyheter Ointressant kampanj
Visa kommentarer / Kommentera nu
Herre på täppan i år igen? - Call of Duty: Modern Warfare 3
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17