PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Recension: Bravely Second: End Layer

En väntad uppföljare

2013 års Bravely Default var en hyllning till den gamla skolans jrpg-hjältar, magiska städer och berättelser om kristaller. För många kändes det som att Square Enix äntligen hade hittat hem igen. Mottagandet blev så bra att vi nu får en uppföljare.

Bravely Second är en väldigt rak uppföljare på alla sätt. Det är samma turordningsbaserade stridssystem, många platser återkommer och delar av rollbesättningen finns kvar. Det är berättelsen som är uppföljaren, vilket tyvärr inte är spelets starka sida.

Bravely-Second--End-Layer_ingame

En förutsägbar historia

Kort beskrivet blir Agnes, som var protagonisten i första spelet, kidnappad av den ondskefulla skurken Kaiser Oblivion (ja, han heter faktiskt så). Det blir nu upp till en ung oskuldsfull riddare vid namn Yew att samla ihop en skara hjältar för att komma den unga drottningen till undsättning och återställa ordningen i världen. Det hela presenteras med ett tramsigt och förutsägbart manus och röstskådespelare med tveksam begåvning. Om du har spelat något jrpg de senaste två decennierna vet du med all säkerhet hur det kommer att sluta.

Bravely-Second--End-Layer_lag

Fläckar på solen

Lyckligtvis håller de välgjorda turordningsbaserade striderna fortfarande. Det förra spelets titel Braverly Default, syftade på stridssystemets två grundpelare – Brave och Default. När du väljer Brave i en strid använder du flera framtida turomgångar på ett tillfälle, medan Default är defensiv och sparar dina omgångar för att använda superattacker. Det är en frisk fläkt jämfört med många liknande spel. Detta kombineras med ett underhållande uppgraderingssystem där du kan välja mellan ett antal olika yrken med specifika egenskaper. Alla dina karaktärer kan byta och kombinera yrken under spelets gång vilket leder till enorma möjligheter till variation.

Bravely Second är precis som sin föregångare en vacker titel med handmålade bakgrunder och charmig karaktärsdesign. Städerna är bedårande vackra på ett sätt som får mig att önska att Square Enix skulle välja att producera nästa del i Final Fantasy i samma stil. Arvet från Final Fantasy 9 är väldigt tydligt.

Annons

Summan är en samling blandade känslor för mig. Det har onekligen både kvalitet och charm, men samtidigt har jag så svårt att ta ett spel på allvar som inte lyckas bättre med manuset än såhär. Det första spelet var bättre, även om det tyngdes av samma brister. Om du inte spelat något av av dem men är nyfiken, så skulle jag börja där istället.

Info
  • Genre Rollspel
  • Format 3DS
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Square Enix
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Recension: Bravely Second: End Layer

2013 års Bravely Default var en hyllning till den gamla skolans jrpg-hjältar, magiska städer och berättelser om kristaller. För många kändes det som att Square Enix äntligen hade hittat hem igen. Mottagandet blev så bra att vi nu får en uppföljare.


2
Vi diggar
  • Givande stridssystem
  • Vacker grafik
Vi dissar
  • Tramisgt och klyschig berättelse
  • Återanväder samma platser
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Bravely Second: End Layer - En väntad uppföljare
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17