PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Beyond: Two Souls

Friskt vågat, mycket förlorat

Efter interaktiva upplevelser som Fahrenheit och Heavy Rain är David Cage och hans Quantic Dream tillbaka för att återigen utforska det bespottade gränslandet mellan film och spel.

Efter full motion video-hajpen i början av 90-talet har det varit svårt att ta någon som pratar om interaktiv film på allvar, men med spel som Fahrenheit och Heavy Rain visade Quantic Dream att det kanske fanns hopp för genren, trots allt.

BEYOND_SCREEN_14_1377023366

Ambitionerna finns där
Med skyhög budget, kända skådespelare och storslagen manusstruktur är Beyond: Two Souls deras mest ambitiösa spel hittills, men samtidigt går det inte att skaka av sig känslan av att de har tagit sig vatten över huvudet.

Visst, ingen människa vid sina sinnens fulla bruk kan hävda att påklistrade knapptryckarmaraton är bra speldesign, men när man nu har valt att nästan helt frångå en av genrens mest centrala byggstenar blir resultatet väldigt självspelande. Det behöver inte alls vara negativt, men i brist på interaktivitet, valfrihet och problemlösning hamnar allt fokus på berättelsen – och den håller inte.

BEYOND_JODIE_TRAINING_SEQUENCE01_1377023356

Övernaturlig klichéfest
Storyn kretsar kring Jodie, som sedan barndomen har följts åt av en mystisk ande som heter Aiden. Genom att göra sporadiska nedslag i hennes liv får vi följa henne under femton år kantade av spökerier, svek och sorgsna blickar.

Annons

Inget ont om Ellen Page eller den avancerade teknik som använts för att fånga hennes skådespeleri, men manuset är så överlastat med dramatik, tårar och ångest att det är omöjligt att ta spelet på allvar. Ibland skrattar jag högt, ibland gömmer jag mig bakom skämskudden och ibland sitter jag och gapar av stum förundran, men jag blir aldrig känslomässigt engagerad på sättet som det är tänkt – och det är inget gott betyg.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Beyond: Two Souls

Efter interaktiva upplevelser som Fahrenheit och Heavy Rain är David Cage och hans Quantic Dream tillbaka för att återigen utforska det bespottade gränslandet mellan film och spel.


3
Vi diggar
  • Enstaka scener
  • Snyggt
  • Påkostat
Vi dissar
  • Tveksam story
  • Självspelande
  • Superlinjärt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Beyond: Two Souls - Friskt vågat, mycket förlorat
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17