PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Betatest: Titanfall

Det regnar jätterobotar

Nu släpps snart Titanfall på Pc, Xbox One och Xbox 360! Den efterlängtade framtidsshootern är skapad av några ur gänget bakom Call of Duty, och vi har mersmak efter att ha spelat betan.

Titanfall är en actionpumpad lagshooter förlagd i framtiden. Storyn är att konkurrerande fraktioner strider om kontrollen över viktiga platser. Men när svävaren släpper av dig på slagfältet kommer du inte ha tid att tänka på politik.

titanfall_shooting

Vackert i högt tempo
Bländande grafik och effekter, ett högt tempo och variationen av vapen och strategier gör Titanfall till en fantastisk spelupplevelse. Men man måste gilla högt tempo. Matcherna låter ingen sitta still och vänta ut fienden utan det är rörlighet, tempo och fullt fokus som gäller.

Rörligt och rörigt
Alla spelare släpps ner i utkanten av slagfältet som piloter. Förutom sina tre vapen har varje pilot ett raketbälte som är ett spännande tillskott i genren. Bältet ger en otrolig rörlighet. Man hoppar högt och långt, tar sig enkelt upp på hustak och kan till och med springa längs väggar. Till en början var slagfälten väldigt röriga med spelare som sprang runt och hoppade planlöst utan någon direkt strategi. Men efter några dagar började man kunna se strategier och mer samordnade attacker. Det lovar gott inför den riktiga releasen. Att planlöst springa omkring omgång efter omgång skulle nog de flesta ledsna på ganska snart.

Annons
titanfall_running

Titaner faller från skyn
När man som pilot gjort bra ifrån sig i striden får man tillgång till en Titan. När stridsledningen meddelar att Titanen är redo trycker man på rätt knapp och den faller från skyn. Väl inne i roboten ändrar spelet karaktär. Istället för den smidiga rörliga piloten är man nu en stor tung robot med kraftig rustning och enorm eldkraft. Man spränger och trampar lätt ner oförsiktiga piloter, men man får passa sig för andra Titaner och piloternas kraftiga anti-Titan-vapen. Duktiga piloter kan också hoppa upp på Titanen, slita av täckplåten och förstöra elektroniken.

Framtidens multiplayer?
Det återstår att se hur spelvärlden tar emot Titanfall. Det skrivs otroligt mycket positivt om det på nätet, och spelets Facebooksida har över 750 000 gillande fans. Utifrån våra intryck efter betan kan vi bara stämma in i kören av lovord och Titanfall har stora chanser att inta tronen som den populäraste shootern ett bra tag framöver. Vi vet iallafall att vi är sugna på att spela mer när det färdiga spelet släpps.

Titanfall släpps till Windows och Xbox One den 13 mars och till Xbox 360 den 28 mars.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Betatest: Titanfall - Det regnar jätterobotar Spel, Recensioner
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17