PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Battlefield: Hardline

Tjuvar, poliser och feta explosioner

Ett Battlefield i stadsmiljö med tjuvar och poliser? På papperet låter Battlefield-stickspåret Hardline både kul och intressant. Men tyvärr slarvas det mesta bort längs vägen.

Vid det här laget vet vi ungefär vad vi kan förvänta oss av ett nytt spel i Battlefield-serien, och just därför kändes det särskilt kul när vi fick höra att Dead Space-skaparna Visceral Games hade fått förtroendet att göra någonting nytt med serien.

bf_hardline_police

Trist för en spelare
I vanlig ordning finns det en berättelsedriven kampanj och ett matigt flerspelarläge – och i vanlig ordning har de absolut ingenting med varandra att göra. Man kan tycka att enspelarkampanjen borde förbereda spelaren för slagfältets fasor, men när vi istället får en Cops-inspirerad snuthistoria i avsnittsformat kan man fråga sig hur utvecklarna har resonerat. Det är snyggt och stämningsfullt – men väldigt ojämnt. Trista brottsplatsundersökningar varvas med frustrerande smygmoment och utdraget slentrianskjutande. Om du arresterar istället för att skjuta får du poäng som – hör på det här – används för att låsa upp nya vapen. Hur dumt är inte det?

bf_hardline_shooting

Kejsarens nya kläder?
Även om det känns sorgligt att Visceral Games lagt ner lite för mycket tid på en lite för intetsägande kampanj heter huvudrätten multiplayer, och om du någonsin satt tänderna i ett Battlefield-spel vet du precis hur den kommer att smaka. Tjuv och polis-tema till trots är det samma gamla Battlefield, men med några nya spellägen som krydda. Allra roligast är Heist och Blood Money. I Heist ska tjuvarna bryta sig in i ett kassaskåp och sedan fly med bytet. I Blood Money tävlar två grupper om att stjäla ur en pengapott som ligger i mitten av kartan.

Som Battlefield-spelare är det svårt att inte ryckas med, men på det stora hela känns tjuv och polis-temat som bortkastad potential.

Annons

Info
  • Genre Shooter
  • Format PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, PC
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Visceral Games
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Battlefield: Hardline

Ett Battlefield i stadsmiljö med tjuvar och poliser? På papperet låter Battlefield-stickspåret Hardline både kul och intressant. Men tyvärr slarvas det mesta bort längs vägen.


3
Vi diggar
  • Flerspelarläget
  • Kul spellägen
  • Snyggt
Vi dissar
  • Trist kampanj
  • Få nyheter
Visa kommentarer / Kommentera nu
Battlefield: Hardline - Tjuvar, poliser och feta explosioner
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17