PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Sanningens ögonblick

Battlefield 3

Efter en höst av besinningslöst hypade och coola trailers är Battlefield 3 äntligen här. Men lever det upp till förväntningarna?

Hösten 2011 har till stor del handlat om slaget mellan de nutidsförlagda förstapersonsskjutarna Battlefield 3 och Call of Duty: Modern Warfare 3, men att ställa dem mot varandra är inte helt rättvist. Medan Call of Duty har lasersiktet inställt på fartfyllda sammandrabbningar i avgränsade miljöer har Battlefield-serien alltid försökt återskapa den storslagna krigszonen.

Men nu går vi händelserna i förväg. Den här gången har den tidigare renodlade flerspelarupplevelsen Battlefield fått en kampanj för en spelare och den är inte särskilt originell.

Från punkt a till punkt b

När jag spelar kampanjen blir det plågsamt uppenbart att Dice och har krystat fram en lättsmält inkörsport som ska få Call of Duty-fansen att emigrera, men det fungerar verkligen inte. Allting känns igen och i slutändan är det bara en lång transportsträcka.

Call of Duty-serien har ofta anklagats för att vara linjär, men Battlefield 3 tar fan i mig priset. Inte nog med att du bara kan gå ett håll – för att försäkra sig om att du inte lämnar det strikt avgränsade området (om du inte går tillbaka inom några sekunder dör du!) har man gett dig en ledsagare i form av soldat som springer några meter framför och visar vägen under i stort sett hela kampanjen.

Annons

Ett audivisuellt fyrverkeri

Det är väldigt inspirationslöst och väldigt ointressant, och mitt enda incitament för att fortsätta spela är att det ser så otroligt snyggt ut – åtminstone på en svindyr gaming-pc. På konsol är upplevelsen direkt avtändande. Att texturerna ser lite kackiga ut kan jag leva med, men att bilduppdatering haltar förtar mycket av nöjet.

Någonting som är genomgående för de olika versionerna av spelet är den fantastiska ljudbilden. Dice har förvisso redan bevisat att de är bäst i världen på att återskapa automatkarbiners ekande mellan sargade huskroppar, men jag häpnar fortfarande så till den grad att jag inte kan låta bli att med jämna mellanrum slentriantömma ett magasin bara för att det pirrar i magen.

Tillbaka till slagfältet

Kampanjen är en unken sörja av krigsklichéer, quick time events och välbekanta händelseförlopp, men som alla vet är Battlefield i första hand ett spel för flera spelare – 64 eller 24 beroende på om du spelar på pc eller konsol. Spellägen som Rush och Conquest känns igen från föregångaren och det är här de flesta kommer att tillbringa större delen av sin tid. Dice kan den här typen av spel och Battlefield 3 gör ingenting för att skada deras goda anseende.

På slagfältet är det mesta sig likt. Det finns otroligt mycket att låsa upp och det finns stora möjligheter att skräddarsy de olika klasserna. Att bemästra spelets alla fordon till perfektion, lära känna alla kartor och låsa upp alla vapentillsatser är ett nöje som lär räcka i många år framöver.

Så, vad väntar du på?

Sanningens ögonblick

Efter en höst av besinningslöst hypade och coola trailers är Battlefield 3 äntligen här. Men lever det upp till förväntningarna?


4
Vi diggar
  • Flerspelarläget Grafiken på en bra pc
Vi dissar
  • Kampanjen Grafiken på konsol
Visa kommentarer / Kommentera nu
Sanningens ögonblick - Battlefield 3
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17