PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Få nyheter i Ezios tredje äventyr

Assassin’s Creed: Revelations

Det första Assassin’s Creed var en tämligen innehållslös uppvisning av den purfärska Playstationtreans muskler. När uppföljaren anlände var upplägget betydligt mer varierat, men börjar vi inte tröttna nu?

Tydligen tyckte Ubisoft att deras bedrift med Assassin’s Creed 2 var så storartad att spelet skulle få två snarlika fullprisuppföljare. I fjolårets Assassin’s Creed: Brotherhood fick vi möjligheten att dra ihop vårt eget lönnmördargäng men den här gången är nyheterna desto mer anonyma.

En slapphänt uppföljare

Som uppföljare betraktat hör Revelations till den oinspirerande skara som rent innehållsmässigt flirtar med det nedladdningsbara materialets lägre ställda krav på framåtskridande. De smider medan järnet är varmt, och de gör det snabbt.

Möjligheten att ta sig fram med hjälp av krok och vajer (30 % snabbare utforskande!) och möjligheten att konstruera upp till 150 olika bombtyper är knappast innovationer som kommer att dra nya spelare till serien. Kvar finns en berättelse som även den börjar kännas allt mer… tvivelaktig.

Annons

För en nytillkommen spelare är Revelations en minst sagt exkluderande upplevelse. För att förstå ett dyft av den absurda storyn är det ett absolut måste att ha spelat de tidigare delarna. Trilogin knyts ihop med hyfsad framgång, trots obegripliga Matrix-vibbar, olika tidsåldrar och multipla karaktärer.

Samma hustak i en ny stad

Grovt förenklat tar berättelsen oss tillbaka till Konstantinopel år 1511. Kulissbytet är i vanlig ordning välkommet, men med samma spelmotor och samma bångstyriga spelkontroll bleknar nyhetens behag ganska snabbt.

Assassin’s Creed: Revelations största problem är att det är en trött och ganska ointressant upprepning av en trött och ganska ointressant upprepning. Vid det här laget borde även den mest inbitna av historienördar ha fått nog av spelhunken Ezios parkourutflykter över de historiska hustaken åsar.

Är det inte dags för Assassin’s Creed 3 snart?

Få nyheter i Ezios tredje äventyr

Det första Assassin’s Creed var en tämligen innehållslös uppvisning av den purfärska Playstationtreans muskler. När uppföljaren anlände var upplägget betydligt mer varierat, men börjar vi inte tröttna nu?


3
Vi diggar
  • Höga ambitioner och historisk fingertoppskänsla
Vi dissar
  • Samma sak en gång till
  • Bagatellartade nyheter
Visa kommentarer / Kommentera nu
Få nyheter i Ezios tredje äventyr - Assassin’s Creed: Revelations
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17