PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Är två hjul bättre än fyra?

MotoGP 09/10

Motorcykelspelen har aldrig fått lika mycket uppmärksamhet som sina fyrhjuliga motsvarigheter. Vi kollar in MotoGP 09/10.

Bortsett från barndomens banbyggande i Excite Bike och ett sporadiskt harvande i Trials: HD har jag aldrig varit riktigt nere med genren motorcykelspel. Förutom en kort provspelning av MotoGP 06 på ett snabbköp för några år sedan är jag således helt ny med serien, och ärligt talat blir jag inte särskilt imponerad över Monumental Games bidrag.

Arkadläget känns inte tillräckligt arkadigt för att för att särskilja sig, så istället går jag rakt på karriärläget. Att göra karriär på en motorcykel känns för ett ögonblick helrätt och efter att ha valt ut en trendriktig hjälm, krängt på mig skinnpajen och pimpat min hoj ger jag mig ut på en av de banor spelet har att erbjuda.

Körkänslan är distinkt arkadbetonad och det krävs ganska vårdslös kurvtagning för att flyga av den asfalterade körbanan. Till en början har jag stor hjälp av den klassiskt streckade linjen som vi känner igen från Forza-spelen och innan jag vet ordet av går det i en rasande fart. Jag ligger i kurvorna, bränner gummi och jagar hundradelar med hjälp av allehanda, aerodynamiska tekniker.

Annons

Trots en habil körkänsla känns 2010 års upplaga av MotoGP förvånansvärt mycket som det spel jag testade i snabbköpet för fyra år sedan. Den avskalade grafiken fyller säkert en funktion men jag hittar ingen rimlig förklaring till att motorcyklarna prompt ska låta som symaskiner när de går upp i varv och som tomma vattendunkar när de stöter mot varandra.

Fans av serien lär knappast bli besvikna, men MotoGP 09/10 är inte spelet som får mig att skaffa motorcykelkort.

Köp på

Är två hjul bättre än fyra?

Motorcykelspelen har aldrig fått lika mycket uppmärksamhet som sina fyrhjuliga motsvarigheter. Vi kollar in MotoGP 09/10.


3
Vi diggar
  • Skön fartkänsla
  • omfattande karriärläge
Vi dissar
  • Undermåligt ljud
  • trist grafik
Visa kommentarer / Kommentera nu
Är två hjul bättre än fyra? - MotoGP 09/10
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17