PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
2

Animal Crossing: Amiibo Festival

Lantligt brädspel utan finess

Ett virtuellt brädspel i bondemiljö? På pappret är det en ganska bra idé, men utförandet är en helt annan historia.

I slutet av 90-talet satte Mario Party standarden för digitala partybrädspel, och med tanke på hur satans ojämna de spelen har varit genom åren är det ett under att vi fortfarande använder dem som ett gott exempel (speciellt inte efter bedrövliga Mario Party 10).

Animal Crossing-spinoffen Amiibo Festival med andra ord inte behövt vara särskilt bra för att trumfa konkurrensen. Men nej, Amiibo Festival är ännu ett tröstlöst partyspel som envisas med att göra det mesta fel.

Animal-Crossing--Amiibo-Festival_start

Simpelt upplägg

Vi börjar med användandet av Nintendos Amiibo-plastfigurer. Du måste ha minst en för att börja spela, men som tur är följer det med två stycken i paketet: Digby och Isabelle. Figurerna används för att lagra statistik och poäng, men också för att slå tärning. Varje gång du ska slå ett tärningsslag behöver du lägga din Amiibo på Wii-paddans nfc-läsare. Snacka om att krångla till det i onödan – speciellt eftersom medspelare utan Amiibo-figurer bara behöver trycka på en knapp.

Det största misstaget är att man har valt att skilja på brädspelet och de åtta minispelen, istället för att baka ihop dem som i Mario Party. Brädspelet handlar alltså om att traska runt på spelplanen och hoppas att man landar på fördelaktiga rutor som ger pengar eller glädjepoäng. När du hamnar på en ruta får du se en liten scen med en text som förklarar varför din ekonomiska situation har förändrats. Texterna är lite småcharmiga, men eftersom de är på engelska får du som förälder räkna med att översätta.

Annons
Animal-Crossing--Amiibo-Festival_dice

Kolrotshandeln kan börja

Den enda ljusglimten kommer i form av en kolrotsmarknad. Varje söndag erbjuds alla spelarna att köpa kålrötter för sina insamlade pengar. Nästa steg är att sälja dem inom en vecka – till högsta möjliga pris. Varje drag motsvarar en kalenderdag och marknadspriset för kålrötter förändras under veckan. Ska du vara säker och sälja till ett hyfsat pris eller ska du vänta? Avvägningen ger spelet ett välbehövligt inslag av strategi, men ärligt talat räcker det inte särskilt långt.

Animal-Crossing--Amiibo-Festival_price

Glädjen rinner ur dig

Att Animal Crossing: Amiibo Festival går ut på att samla glädjepoäng är naturligtvis ironiskt eftersom din egen glädje kommer att lämna dig i samma takt som poängen ackumuleras. Ett parti tar runt 45 minuter. Det är riktigt svårt att hålla intresset uppe så länge, och det blir knappast roligare för varje gång.

Slutligen har vi de åtta minispelen som du kan låsa upp. För att spela dem behöver du Amiibo-kort, och om du mot förmodan skulle fastna för något av spelen kommer du snabbt att vilja köpa fler än de tre som följer med. Men som sagt, det kommer du förmodligen inte att göra.

Info
  • Genre Party
  • Format Wii U
  • Antal spelare 4
  • Utvecklare Nintendo EPD/Nd Cube
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner
Visa kommentarer / Kommentera nu
Animal Crossing: Amiibo Festival - Lantligt brädspel utan finess
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17