PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen
3

En medelmåtta med grym stämning

Aliens vs Predator

Två av filmvärldens coolaste monster kolliderar samman med några stackars människor inklämda i mitten. Välkommen till blodbadet som kallas Aliens vs Predator.

Spela som blodtörstig Alien
I Aliens vs Predator får du möjligheten att spela som tre raser. Aliens är snabba som vinden, klättrar på väggar och hoppar långt. Predators har utöver en galen vapenarsenal förmågan att göra sig nästintill osynliga. Till sist finns Marines (människorna) som har skjutjärn, ficklampor och mängder av svärord. Utvecklarna har lyckats väl med samtliga raser. De känns unika, välbalanserade och roliga att spela. Det märks tydligt att detta är något som de jobbat hårt på.

Spelet är mycket magstarkt. De som är känsliga för inälvor och blod bör titta åt ett annat håll. Särskilt Predators har några attacker som kan kännas väldigt obehagliga (eller ashäftiga beroende på hur man ser det). För vad sägs till exempel om att smyga sig upp på en ovetandes människa för att sedan slita av hans huvud och ryggrad samtidigt?

Det är online som spelet visar sin bästa sida. Här kastas du direkt in i ursinniga fighter och ett rasande tempo. Det är väldigt kul, mycket tack vare att raserna är så olika och att det finns flera spellägen att välja mellan.

Annons

Stämningsfullt men opolerat
Trots den något löjliga historien om människor som vanhedrar ”Rovdjurens” hemliga tempel lyckas spelets obehagliga atmosfär ständigt hålla dig på helspänn. Vare sig du smyger fram längs mörka korridorer som en biffig Marine eller springer runt i ventilationstrummorna som hungrig Alien, hålls stämningen på topp med hjälp av läskiga ljudeffekter och snygg, otäck grafik.

Tyvärr är spelet på tok för rörigt och opolerat för att klassas som ett toppspel. Med en stendum AI kombinerat med linjära och korta solokampanjer på bara ett par timmar vardera sjunker betyget. Men det obehag och den klaustrofobiska känslan som uppstår när din klassiska värmeradar ger utslag för fiender är oslagbar och kommer att leva kvar länge.

En medelmåtta med grym stämning

Två av filmvärldens coolaste monster kolliderar samman med några stackars människor inklämda i mitten. Välkommen till blodbadet som kallas Aliens vs Predator.


3
Vi diggar
  • stämningen
  • varierande
  • roligt onlineläge
Vi dissar
  • det känns trasigt och kort
Visa kommentarer / Kommentera nu
En medelmåtta med grym stämning - Aliens vs Predator
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17