PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Microsoft Kinect

Microsoft spenderade över tre miljarder kronor enbart på marknadsföring för sin Kinect. Kommer den utrymmeskrävande kamerasensorn visa sig bli den revolution som Microsoft hoppas?

Rörelsekänsliga spel är rejält på tapeten. Nintendo har sedan länge dominerat marknaden med sin Wii, för några månader lanserades Move (till Playstation 3) och sist ut har vi alltså Microsoft Kinect som nu ska ge Xboxen en del av kakan.
Inget för trångbodda

Microsoft har valt att helt slopa idén med handkontroller. Istället är det bara en kamerasensor som uppfattar dina handviftningar, sparkar och hopp.

Bor du trångt kan du direkt stryka Kinect från önskelistan eftersom sensorn behöver ett avstånd på minst två meter framför tv:n för att kunna reagera på dina rörelser. Vill du spela tillsammans med en vän får du däremot räkna med minst en extra meter för att lämpligast avnjuta Kinect-spelen.

Underhållande med viss obalans
Sensorn fungerar betydligt bättre än vad jag trodde. Ibland händer det att den uppfattar rörelser man egentligen inte gör vilket får katastrofala följder i spelet, precis som att den emellanåt också kan missa en handviftning eller ett hopp. Men i överlag klarar den sig bra.

Annons

Kinect är en kul innovation och större delen av de spelen som vi har testat är underhållande, men om den kommer att bli en dominerande del av Microsofts Xbox-franchise får helt enkelt framtiden utvisa.

Personligen tyckte jag att det var en lättnad när jag efter några timmars viftande och hoppande stängde av Kinecten, flyttade tillbaka mitt vardagsrumsbord till sin rätta plats, få sätta mig i soffan och koppla av till något mer latmaskanpassat spel med en klassisk handkontroll vilandes på magen.

Tre Kinectspel:

Adventure Island
Spelet som medföljer Kinect innehåller fem moment där allt mellan forsränning och bubbelpoppning finns att prova på. De olika delarna erbjuder, speciellt om du spelar i sällskap, en hög underhållningsfaktor. Tyvärr dröjer det inte länge förrän underhållningen dalar på grund av de enformiga utmaningarna. Det blir inte heller bättre när samtliga spel enbart fokuserar på samarbete, till exempel hade en tävlingsinriktad multiplayer gjort susen. 6/10

Sport Island
Tävla i diverse aktiviteter såsom skidåkning, boxning och tennis. Underhållningsnivån på de olika sporterna är varierande där framför allt tennisen och volleybollen sticker ut som extra roliga och interaktiva medan boxningen känns lika kaotisk och tråkigt chansartad som Wii Boxing.

Sport Island är också det enda spelet som orsakat oss fysisk skada, när taket visade sig vara för lågt för en överentusiastisk hoppsmash i volleyboll. Resultatet blev tre knäckta fingrar och en missad matchboll. 6/10

Sonic Free Riders
Än en gång tigger tekniknörden Eggman om stryk och nu har han fått hela Sonic-gänget att tävla i kappåkning med svävarbrädor. Kunde ha varit en bra spelidé om det inte vore för alla långa mellansekvenser och de onödigt svårkontrollerade brädorna som drar ner tempot i spelet. Det är ju Sonic, allt ska gå fort! 4/10

Visa kommentarer / Kommentera nu
Microsoft Kinect - Spel, Recensioner
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17