PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Tidlös legend återuppstår

Robin Hood

Till titeln månadens matinéfilm aspirerar Robin Hood som hade premiär den 12 maj.

En av västvärldens äldsta sägner har gripits an av regissören Ridley Scott. Flera av de medverkande i projektet har Oscarsstatyetter som manusförfattaren Brian Helgeland, producenten Brian Grazer och skådespelarna Russell Crowe och Cate Blanchett.

– Jag blev väldigt entusiastisk när jag blev tillfrågad om rollen, säger Crowe. Jag har alltid gillat berättelsen och de Robin Hood-filmer jag såg som barn. Det finns en allmängiltighet i berättelsen om Robin Hood, vilket också är dess styrka, att det kan finnas någon där ute som bryr sig tillräckligt mycket för att vilja göra något åt samhällets obalans. Det finns en beundransvärd handlingskraft hos Robin som man instinktivt gillar.

Crowes medverkan var dock inte utan förbehåll.
– Jag gör Robin Hood, men bara om vi hittar en fräsch ny vinkel. Det är en av de äldsta berättelserna i engelsk litteratur, vilket kräver respekt. Jag antog förhållningssättet att om vi ska levandegöra Robin Hood så måste det göras utifrån att allt du vet om legenden är ett greppbart och förståeligt misstag. Det var nödvändigt att göra något annorlunda mot vad som redan har gjorts, säger Crowe.

Annons

Crowes vision delades av de övriga i teamet. Producenten Brian Grazer berättar att filmen är en Gladiator-versionen av Robin Hood.
– Vi vill visa och skapa förståelse för hur brutal tiden var och visualisera det till ett spännande actionäventyr. Vi har valt att utforska hur en enkel man kunde bli ledare för ett helt folk och försökt besvara frågan genom att berätta historien i en specifik historisk kontext. Vi vill lyfta politiska och historiska fakta kring perioden. England var bankrutt, hotades av både Frankrike och inbördes krig, och dessutom i händerna på en oduglig kung.

– Utifrån den historiska kontexten vill vi berätta historien om vem mannen Robin Hood var innan myten om honom uppstod, säger regissören Ridley Scott. Men en film om Robin Hood förväntas också innehålla romantik. Dessutom undrar kanske någon om filmen innehåller humor. Ja! Finns det action? Ja!

Teamet kring Robin Hood menar att filmer om hjältar inspirerar.
– Berättelsen om Robin Hood handlar om att ha de rätta värderingarna, samt att ha beslutsamheten att kämpa för det man tror på, berättar Grazer. Men vi vill också ge fördjupade personporträtt av karaktärerna kring Robin. Den stämning som fanns i norra England och hur England kontrollerades av överheten vid tidpunkten. När filmen är slut vet du också vem Robin är. Slutet på vår film är början på dussinet andra filmer som har gjorts.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Tidlös legend återuppstår - Robin Hood Film, Feature
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17