PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Störst i februari – Shutter Island

Martin Scorsese tillhör utan tvekan en av den moderna filmens främsta regissörer. I bagaget har han filmklassiker som Taxi Driver, Tjuren från Bronx och Maffiabröder. Nu har han tagit sig an utmaningen att filmatisera succéromanen Patient 67 som på vita duken har återfått sin engelska originaltitel.

Scorsese är en mästare i att berätta trovärdiga historier utan störande manusluckor. Han har en förkärlek till att förlägga sina berättelser till förfluten tid vilket märks även i Shutter Island som utspelar sig på 1950-talet.

Sin vana trogen har Scorsese tagit hjälp av välmeriterade skådisar. Ben Kingsley vann en Oscar redan 1983 för sin roll i Ghandi och har sedan dess blivit nominerad vid ytterligare ett flertal tillfällen (dock inte för sin roll som Itzhak Stern i Schindlers List). Michelle Williams såg vi senast i Lukas Moodyssons Mammut och även Sveriges skickligaste Hollywoodskådis – Max von Sydow – dyker upp i en biroll.

På Shutter Island finns ett hårdbevakat sjukhus för mentalsjuka brottslingar. På denna ödsliga ö vårdas de värsta fallen, de som har mördat, styckat, misshandlat och våldtagit. De som är utom all räddning, och som behöver tvångsvårdas och isoleras från omvärlden. Från denna ö är det tänkt att ingen ska kunna rymma. Ändå lyckas en kvinna ta sig ur sin låsta cell, förbi vakten och ut på ön, för att försvinna spårlöst. Kriminalaren Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) och hans kollega Chuck (Mark Ruffalo) kallas till ön för att utreda ärendet. Vid ankomsten tvingas de lämna ifrån sig sina tjänstepistoler. Det är 24 timmar sedan kvinnan försvann och ju mer de undersöker fallet desto mer mystiska är omständigheterna kring försvinnandet upptäcker de. Chefer, vårdare och patienter är alla märkligt återhållsamma med information. Snart föds misstanken att allt inte står rätt till vid anstalten. Vad är det för sjuka experiment som pågår och går det att återvända till fastlandet när man en gång har anlänt till ön? Redan nu kan vi slå fast att Shutter Island är en av årets stora bioupplevelser.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Störst i februari – Shutter Island - Film, Nyheter
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17