PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Sluga Scarlett

I Iron Man 2 får vi äntligen lära känna den relativt okända, ryska spionen The Black Widow. Digital Life har inför premiären av Marvel-succén fått svar på hur Scarlett kom i den svarta catsuiten och vad hon egentligen tycker om Tony Stark och gänget.

Johansson spelar den tillbakadragna Natalie Rushman, som blir Tony Starks nya assistent när Pepper Potts blir befordrad till CEO på företaget Stark Industries. Naturligtvis är Rushman inte bara en simpel assistent, och det överraskar ingen när vi senare i historien börjar inse att hon bär på en chockerande hemlighet:

– Hon avslöjar sig själv som The Black Widow. Utan att avslöja för mycket kan man säga att hon har del i någonting större än man tror. Hon är tillbakadragen och mystisk, men ingen lönnmördare eller legosoldat. Hon arbetar nära Tony och ser någonting i honom. Hon vet också någonting om honom som ingen annan vet, vilket skapar ett starkt band mellan dem.

Fysiskt krävande

Rollen som The Black Widow var fysiskt krävande och tiden från det att Johansson fick rollen till det att filminspelningen startade var väldigt kort.

Annons

– Jag var tvungen att komma i form snabbt. Att ta på sig Black Widow-dräkten första gången var ingen höjdare. Jag var inte alls i den form jag önskade och från att ha tränat ytterst lite fick jag ägna mig åt fyra timmars stuntträning och två timmar på gymmet varje dag.

Som skådespelare har man sällan krav på sig att man ska klara av att göra stunts själv, men Johansson tyckte det var viktigt. Det dröjer ett tag innan The Black Widow avslöjar sig, vilket gör att spänningen hinner byggas upp rätt rejält. Hon tror att tittarna förväntar sig att få se karaktären in action ordentligt.

– Jag ville inte att det skulle bli en sådan film med fightingscener där skådespelaren säger sin replik, vänder sig om och sedan när fighten sätter igång är det enda man ser ryggen. Det ska vara äkta. Det var tufft att ha så kort tid på sig, men stuntteamet var helt fantastiskt och efter ett tag blev jag en i gänget. Jag tillbringade nästan mer tid med dem än med min egen familj, haha. Det var smärtsamt, men helt klart värt det.

Odödlig story

Iron Man dök upp första gången i en seriebok 1963 och har sedan dess fortsatt vara otroligt populär. Johansson har en teori om varför.

– Jag tror att själva genren är så framgångsrik därför att den har karaktärer som människor kan relatera till. Tony Stark har brister och är en slags anti-hjälte på ett sätt. Jag tror att folk gillar det. Det är kul att se vanliga människor hamna i sådana här extrema situationer. Det är underhållande.

Regissören Jon Favreau är också ett fan av Iron man-serien. Favreau är i grunden skådespelare och har tidigare varit med i succéer som Trubbel i Paradiset och I Love You, Man. Han har även gjort en del inhopp i flera kända tv-serier som Vänner och My Name Is Earl. Som regissör är han omtyckt. Iron Man 2-teamet har vitt skilda bakgrunder och alla är helt olika typer av skådespelare, men enligt Johansson kan Favreau konsten att skapa en trygg och avspänd stämning.

– Jag tror att skådespelare ofta utgör goda regissörer eftersom de har en speciell insikt i hur allt fungerar och det fantastiska med Jon är att han har förmågan att få en superstor filmproduktion att kännas som en liten, oberoende produktion. Dessutom är han otroligt rolig – hans bakgrund som improvisationskomiker märks verkligen av. Jag har aldrig jobbat med någon som honom förut. Han är unik och jag hade en underbar tid under filminspelningen.

Huvudrollen Tony Stark innehas av Robert Downey Jr, precis som i första filmen.

– Jon och Robert utgör ett perfekt team. De känner varandra så bra och har samma uppfattning om vad som fungerar och inte. Det är som att de båda har en slags radar för dåliga repliker. Det finns liksom ingenting i den här filmen som är fake eller löjligt.

Det har varit tal om att sammankoppla flera Marvel-filmer till en, något som Johansson absolut skulle vilja vara del av.

– Det skulle vara jätteroligt att få ta på sig catsuiten igen! Ja, om publiken skulle visa sig tycka om karaktären förstås. Jag skulle älska att få utforska The Black Widows historia ännu mer, den är faktiskt väldigt intressant. Jag är ett stort fan av Jon och Robert och ett stort fan av Iron Man, så jag hoppas att det rullar på för The Black Widow så att hon kan vara en del av The Avengers.

Topp 5

Lost in Translation
Sedan Johansson visade sin utmärkta skådespelarkapacitet i rollen som Charlotte i Sofia Coppolas lågmälda succéfilm har hon varit ett namn att räkna med.

A love song for Bobby Long
I denna finstämda dramafilm om hur en ung kvinna åker för att se över sitt arv spelar Johansson mot John Travolta. Det är en lyckad kombination.

Match Point
Johansson gör en felfri prestation som engelsk överklasstjej i den älskade dramathrillern av Woody Allen.

The Island
I denna sci-fi-inspirerade actionthriller av Michael Bay lyckas Johansson precis pricka in den rätta, utomjordiska känslan genom sin strålande tolkning av huvudrollen.

The Nanny Diaries
Även i lättsammare filmer ger Johansson ett proffsigt intryck. Här lyckas hon med rollen som nanny i filmen som bygger på chicklit-boken med samma namn.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Sluga Scarlett - Film, Feature
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17