PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Petters andra dag på GIFF

Göteborg välkomnar med kallt och ruggigt väder. Temperaturen är betydligt varmare i presscentret som huserar i lobbyn på ett av stadens bättre hotell. Lagom mycket trängsel och inte allt för mycket stress. Roy Andersson stöter till mig lätt, när jag står i kön.

En liten händelse för mänskligheten, men ett stort ögonblick för en filmnörd. Roy Andersson tillhör det absoluta toppskiktet av världens nu verksamma regissörer. Numera är han även hedersordförande för festivalen. En prestigefylld titel som han har fått överta efter Ingmar Bergman.

Senare på kvällen visades ”Slumdog Millionaire” inför en utsåld salong på biograf Draken, vilket innebär drygt 700 åskådare. Transpotting-regissören Danny Boyle har skapat ett Bollywood-doftande drama, med inslag av spänning, humor, och massvis med romantik. Historien som utspelar sig i Mumbais (Bombay) slum och i tevestudion för inspelningen av Indiens ”Vem vill bli miljonär”. Den unge mannen Jamal tar sig mot alla odds igenom programmet utan att svara fel. Nu återstår bara den avslutande frågan som skall kan förvandla den fattiga pojken till mångmiljonär. Programmet bryts och Jamal hämtas av polisen med anklagelser om fusk. Hur kan en grabb från slummen ha en sådan allmänbildning? Jamal börjar så sakteliga förklara sig och hans berättelse blir odyssé genom dagens Indien och levnadsvillkoren för ”slummens hundar”. Filmen når biograferna den 6 mars och är väl värd att hålla utkik efter.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Petters andra dag på GIFF - Film, Nyheter
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17