PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Oscarsgalan 2012

Ett händelsefattigt spektakel

Så har ännu en gång en av världens största personalfester skapat hysteri kring filmer man måste se, kläder man inte har råd med och vilka som inte blev tackade . Den 84:e galan var precis som de senaste årens galor välregisserad och händelselös.

Billy Crystal som är en kvalitetsvärd att lita på inledde med det klassiska parodierandet av årets nominerade, bland annat genom att bli 3d-figur. Som vanligt avslutades branschens bejublade självdistans med ett klatschigt sångnummer.

Årets största överraskning blev Meryl Streep. Inte för att hon var nominerad för sin roll som Margaret Thatcher utan för att hon faktiskt vann. Trettio år och sjutton oscarsnomineringar senare stod hon äntligen på scen med sin tredje guldstatyett i händerna. Till en stående ovation skämtade hon om att man vid det här laget måste vara trött på att se henne.

Förhandsfavoriten The Artist tog hem priset för bästa film, bästa regi och bästa skådespelare. Martin Scorseses Hugo Cabret kammade hem fem Oscars trots sina elva nomineringar. Ingen av vinsterna var dock i de större kategorierna.

Woody Allens manus till Midnatt i Paris belönades även fast han själv inte närvarade på galan. En som dock var där var Christopher Plummer, som undrade vad hans kompis Oscar hade hållit hus hela hans liv. Tack vare sin insats som pappan till en homosexuell man som precis kommit ut, fick de två äntligen stifta bekantskap.

Annons

Oscarsstatyetten för bästa kvinnliga biroll blev det sjunde filmpriset i ordningen som Octavia Spencer mottog för rollen som Minny Jackson i filmen Niceville. Alexander Payne, som börjar bli lite av en Hollywoodfavorit, fick tillsammans med Nat Faxon och Jim Rash pris för bästa bearbetade manus.

Allt som allt slutade årets spektakel i alla fall inte med Sacha Baron Cohen som de flesta satt och hoppades på, utan en hund som tassade upp på scen för att påminna oss om vilket jävla hundliv vi utanför Hollywood lever.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Oscarsgalan 2012 - Ett händelsefattigt spektakel Film, Nyheter
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17