PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Helgens biopremiärer, vecka 8

Filmerna du inte får missa

Kärlekskranka agenter, snyftande valar eller förortsromantik? Digital Lifes Daniel Ekholm tar pulsen på helgens biopremiärer.

This Means War

De två CIA-agenterna tillika bästa vännerna FDR och Tuck har blivit kära, i samma kvinna. När detta uppdagas försöker de två vännerna konkurrera ut varandra som bara CIA-agenter kan göra.

Pepp: Både Reese Witherspoon och Tom Hardy har tidigare visat att de är skådespelare att räkna med. Dessutom finns det potential att göra något nytt av en uttjatad historia om två vänner som kämpar om samma kvinna.

Oro: Regissören McG har tidigare regisserat båda Charlies Änglar-filmerna där action blandades med humor. Om This Means War gör det på samma sätt är vi illa ute.

Big Miracle

Baserad på den sanna berättelsen om hur en lokalreporter och en Greenpeace-volontär lyckades rädda livet på tre gråvalar som höll på att frysa inne under den snabbt växande polarisen.

Annons

Pepp: Att filmen bygger på en verklig händelse när de rivaliserande supermakterna USA och Sovjet valde att, mitt under det kalla kriget, samarbeta för några valars skull gör inte filmen mindre intressant.

Oro: Att filmskaparna kommer bort från historiens kärna om hur människor och nationer kan lägga sina olikheter åt sidan för ett gemensamt mål och istället tror att det går att bygga hela filmen kring hur söta och mysiga valarna är.

SHOO BRE

Oscar och Elias har båda växt upp i ett stökigt förortsområde men trots detta ser deras liv helt olika ut. Den ene är en mönsterstudent, den andre har svårt att ta sig ur gänglivet.

Pepp: Filmen kan förhoppningsvis ge en bra bild om hur det är att leva i en förortsmiljö där gängkulturen ofta styr.

Oro: Det är väldigt sällan som vi faktiskt får en bra bild hur det ser ut i förorten utan att karaktärerna glorifieras, detta trots att karaktärerna ofta är eller har varit kriminella.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Helgens biopremiärer, vecka 8 - Filmerna du inte får missa Film, Nyheter
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17