PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Göteborg International Film Festival

Digital Life har skickat redaktionens filmnörd till Göteborg för att bevaka filmfestivalen som startade igår, fredag. Fortlöpande under festivalens gång kommer Petter att rapportera om filmupplevelser, presskonferenser, festivalmingel och smakrecensioner av Göteborgs viktigaste bidrag till gastronomin – Specialaren, bestående av korv, bröd, potatismos och räksallad.

Festivalen är Nordens största och förutom bransch- och pressfolk, så är det en festival där filmentusiaster från hela landet samlas. Vandrarhemmen i staden är fullbokade sedan länge av allt från gamla filmrävar som besökt festivalen i trettio år till unga filmstudenter som ivrigt springer från biograf till biograf. Under de närmaste tio dagarna kommer ungefär 125 000 besökare att kunna beskåda 450 filmer. Festivalens tyngdpunkt ligger på svensk och nordisk film, men i denna djungel av filmtitlar återfinns såväl Oscarsnominerad amerikansk film som dokumentär om kvinnlig boxning i Kongo.

För flertalet av dessa filmer kommer Göteborg Filmfestival vara de enda visningarna på svensk mark. Uppskattningsvis kommer ett tjugotal av titlarna senare under året att nå de svenska biograferna, framför allt via filmklubbar och filmstudior. Ytterligare ett tjugotal titlar kommer i bästa fall nå televisionen och då i första hand de svenskproducerade dokumentärer som vanligtvis är delfinansierade av statstelevisionen. I övrigt kvarstår den internationella dvd-marknaden för de som inte har möjlighet att besöka Göteborg.

Filmer som definitivt kommer att uppmärksammas av press och biobesökare under våren är Sean Penns ”Milk”, Danny Boyles ”Slumdog Millionaire” och Ron Howards ”Frost/Nixon”. Mer om dessa filmer under kommande vecka. Festivalen kan börja.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Göteborg International Film Festival - Film, Nyheter
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17