PriceRunner Digital Life
Välkommen till PriceRunner Digital Life – full koll på den digitala världen

Buffé de Cinéma

Att se några sköna rullar till påsk är lika självklart som äggtoddyn på påskafton. I filmens tecken dukar Digital Life upp några förslag till en välsmakande påskmåltid i tre akter.

Kallskuret
Ägg, kycklingar och påskharen ingår som en naturlig del i den filmintresserades påskdiet. Påskharen får man sig till livs via filmen Donnie Darko (2001) som blev Jake Gyllenhaals stora genombrott. Han gör den trulige tonårspojken Donnie vars bäste vän är en låtsaskompis, den jättelika haren Frank.

För den som hellre föredrar animerad föda är ”Flykten från hönsgården” (2000), från kockarna till Wallace and Gromit, ett utmärkt val. Filmen är ett sant hantverk i leranimation och efterlämnar en behagligt värmande känsla kring både mage och hjärta.

Som dryck föreslås en traditionsenlig påskmust i form av Hasse och Tages svenska klassiker ”Ägget är löst” (1975). Med existentialism, humor och tydlig satir bildas en utmärkt balans mellan sötma och humle. Gösta Ekmans rolltolkning efterlämnar en fröjdig mustasch av påskmustskum.

Varmrätt
Jesustemat bildar naturligtvis huvudrätten i helgens filmmeny. Variationen i genren är stor och rekommendationen är att välja den kryddning som passar just dina smaklökar. ”Jesus Christ Superstar” (1973) för musikalälskande gommar, Martin Scorseses ”Jesus Sista Frestelse” (1988) för finsmakaren eller Mel Gibsons våldsamma skildring ”The Passion of the Christ” (2004) för dig som har tålig mage. Den goda såsen i anrättningen är Monty Python-gängets ”Life of Brian” (1979) med uppmaningen att vissla och se livet ur dess ljusa sida. Mest välsmakande i genren är den kanadensiska filmen ”Jesus från Montreal” (1989), om en teatergrupp som får i uppdrag att gestalta Jesu liv. Filmen har ett välkomponerat manus som fyllts med symbolik. Utsökt!

Annons

Dessert
Två skräckklassiker erbjuds att avrunda måltiden med. Den glupske avnjuter dem båda. Hemgjord ostkaka med skakad handkamera i ”The Blair Witch Project” (1999) där ett gäng ungdomar drar till skogs för att undersöka legenden om den ondskefulla häxan. Filmens produktionsbolag, Haxan, är namnsatt som en hyllning till en svensk filmklassiker. Vilket osökt för oss in på en läckert knäckig crème brûlée. Häxan (1922) är stumfilmen som ger tidlöst kalla kårar och är det gömda påskägget i den svenska kulturskatten.

Smaklig spis!

Visa kommentarer / Kommentera nu
Buffé de Cinéma - Film, Feature
PriceRunner Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17